-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Mladicu moj
- Oliver i Gibonni - Sreca
- Novi Fosili - Za dobra stara vremena
- Riblja čorba - Kad sam bio mlad
- Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pljeskavice od šargarepe i krompira
Izuzetno jednostavno jelo, koje možete da pripremite od sastojaka koje svi imamo u kući. Iako ne deluje previše egzotično, ukus može da vas iznenadi...
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
-
Zdravlje
Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža
Vitamin C, ili askorbinska kiselina, poznat je kao snažan antioksidans koji jača imunitet, učestvuje u sintezi kolagena, pomaže u apsorpciji gvožđa i doprinosi zdravlju kože, kostiju, zglobova i krvnih sudova. Iako se često povezuje sa citrusima, poput pomorandže, koja sadrži oko 50 mg vitamina C, pojedine vrste povrća nude ga u još većim količinama, uz dodatne hranljive materije koje povoljno deluju na organizam.
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
-
-
Putovanja
Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen
Uskoro bi posetioci evropskih gradova mogli da dobijaju nagrade za svoje putovanje. Berlin, Bremen i Helsinki priključuju se inicijativi koju je prošle godine pokrenuo Kopenhagen, šemi održivog turizma CopenPay.
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
-
Preporučujemo
Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama
Iako sadnja u saksijama ima svojih prednosti, kao što je lakoća premeštanja biljaka, neke višegodišnje biljke jednostavno nisu stvorene za ovakav način gajenja. Saksije mogu ograničiti njihov rast i čak skratiti njihov životni vek, a to može iznenaditi i iskusne baštovane. Baštenski stručnjaci ističu koje višegodišnje biljke nikako ne bi trebalo saditi u saksije, kako biste postigli ravnotežu između biljaka u zemlji i onih u posudama.
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.89 124.77 125.64 USD 100.43 101.14 101.85
-
Ojačajte imunitet već od jutra: Čen belog luka kao saveznik zdravlja
Čen belog luka na početku dana pruža odličan doprinos zdravlju, a poznato je da ova biljka ima niz blagotvornih svojstava.
-
Sindrom eksplodirajuće glave: Šest znakova na koje treba obratiti pažnju!
Istraživanja pokazuju da je jedna od tri osobe u svetu doživela "sindrom eksplodirajuće glave" (exploding head syndrome/ESH), poremećaj spavanja poznat kao parasomnija.
-
Devet namirnica koje pomažu u borbi protiv umora
Unošenje manjih porcija i biranje minimalno prerađene hrane i integralnih namirnica može pomoći u smanjenju osećaja umora. Naše telo funkcioniše zahvaljujući onome što unosimo, pa je najbolji način da iz hrane dobijemo dovoljno energije da biramo kvalitetne namirnice. Neke navike u ishrani mogu dodatno doprineti umoru. Na primer, nakon obilnog obroka možete se osećati tromo jer telo troši energiju na varenje umesto na druge funkcije. Zato je preporuka da tokom dana jedete više manjih obroka i da se prošetate nakon jela kako biste ubrzali varenje i izbegli osećaj težine.
-
Prirodni saveznici u borbi protiv alergija!
Stiglo nam je proleće, a sa njim i sezonske alergije koje mnogima zadaju muke. Njihovo lečenje često nije jednostavno – najčešće se poseže za lekovima bez recepta. Ipak, prirodni antihistaminici mogu biti sjajna podrška u ublažavanju simptoma. Među njima se izdvajaju maslačak, vitamin C i kvercetin.
-
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
-
"Dijeta protiv starenja": Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
Ako konzumirate dosta voća i povrća, a izbegavate šećer i mesne prerađevine već ste na dobrom putu...
-
Vaš vid može da predvidi demenciju i 12 godina pre dijagnoze, otkriva studija
Oči mogu da otkriju mnogo o zdravlju našeg mozga. Naime, problemi sa vidom mogu biti jedan od prvih znakova kognitivnog opadanja.
-
Kako kofein utiče na telo? Prednosti, rizici i uticaj na zdravlje
Pet sati nakon konzumacije kofeina, telo ga razgradi tek upola, dok je za potpuno izlučivanje potrebno deset sati.
-
Namirnice koje podržavaju dobro varenje
Čim hrana uđe u telo kroz usta, počinje proces varenja.Telo onda postepeno pomera hranu kroz probavni sistem, koji razlaže hranu na manje, upotrebljivije delove.
-
Ako vas muče alergije konzumirajte ovu hranu koja može da ublaži simptome
Cink igra ključnu ulogu u održavanju zdravog imunog sistema, jer je neophodan za proizvodnju i funkciju imunih ćelija, kao i hormona povezanih s imunitetom, objašnjava nutricionista.
-
Evo koja pića mogu da ublaže, a koja da pogoršaju menstrualne bolove
Žene godinama isprobavaju različite metode za ublažavanje simptoma menstruacije, ali rezultati su često neujednačeni. To može biti posledica nedoslednih istraživanja o uticaju ishrane na zdravlje žena. Zato ginekološkinja Anita Sadati otkriva koja pića mogu pomoći u smanjenju tegoba tokom menstruacije, a koja bi trebalo izbegavati.
-
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?
Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.