Zapečena boranija sa pečurkama

Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.

21-08-2025

|

14:06

Sastojci:
 

500 g boranije (sveže ili blago blanširane)

200 g pečuraka, isečenih na listiće

1 veći crni luk, isečen na kolutove ili kockice

1 šargarepa, isečena na tanke kolutiće ili trakice

2 kašike ulja

1 kašičica aleve paprike

So i biber po ukusu

Po želji: 100 g slanine (za dodatnu aromu)

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje i propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu i pečurke i kratko propržite dok povrće ne omekša. Dodajte boraniju, posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom. Promešajte sve zajedno i kratko propržite 2–3 minuta. Sve prebacite u vatrostalnu posudu i rasporedite ravnomerno. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok povrće ne bude mekano i blago zapečeno. Ako želite dodatnu aromu, stavite slaninu na vrh jela i pecite dodatno još 15 minuta.

PRIJATNO!