Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
21-08-2025
|14:06
Sastojci:
500 g boranije (sveže ili blago blanširane)
200 g pečuraka, isečenih na listiće
1 veći crni luk, isečen na kolutove ili kockice
1 šargarepa, isečena na tanke kolutiće ili trakice
2 kašike ulja
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
Po želji: 100 g slanine (za dodatnu aromu)
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu i pečurke i kratko propržite dok povrće ne omekša. Dodajte boraniju, posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom. Promešajte sve zajedno i kratko propržite 2–3 minuta. Sve prebacite u vatrostalnu posudu i rasporedite ravnomerno. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok povrće ne bude mekano i blago zapečeno. Ako želite dodatnu aromu, stavite slaninu na vrh jela i pecite dodatno još 15 minuta.
PRIJATNO!