Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti
    2. Leontina - Kad prave ljubavi ginu
    3. Dejan Cukić - Julija
    4. Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
    5. Valentino - Ne mogu
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tajči - Utorak - Mojih 50
    2. 13. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 13. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 13. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Tajči - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Musaka sa pire krompirom Musaka sa pire krompirom

    Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.

    Starinski kolač sa šljivama Starinski kolač sa šljivama

    Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...

  • Zdravlje
    Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak? Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?

    Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.

    Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane

    Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva

    Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.

    Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu

    Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.

  • Preporučujemo
    Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora

    Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?

    Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone? Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?

    Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 125.02 125.91 126.79
    USD 100.36 101.07 101.77
  • Povezani članci
  • Zapečena boranija sa pečurkama

    Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.




    21-08-2025 | 14:06 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, StockphotoVideo


    Sastojci:

    500 g boranije (sveže ili blago blanširane)

    200 g pečuraka, isečenih na listiće

    1 veći crni luk, isečen na kolutove ili kockice

    1 šargarepa, isečena na tanke kolutiće ili trakice

    2 kašike ulja

    1 kašičica aleve paprike

    So i biber po ukusu

    Po želji: 100 g slanine (za dodatnu aromu)


    Priprema:

    U tiganju zagrejte ulje i propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu i pečurke i kratko propržite dok povrće ne omekša. Dodajte boraniju, posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom. Promešajte sve zajedno i kratko propržite 2–3 minuta. Sve prebacite u vatrostalnu posudu i rasporedite ravnomerno. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok povrće ne bude mekano i blago zapečeno. Ako želite dodatnu aromu, stavite slaninu na vrh jela i pecite dodatno još 15 minuta.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Musaka sa pire krompirom Musaka sa pire krompirom

    Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.

    Starinski kolač sa šljivama Starinski kolač sa šljivama

    Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...

    Krompir čorba sa pečurkama Krompir čorba sa pečurkama

    Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.

    Kokos kuglof Kokos kuglof

    Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: