-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Mladicu moj
- Oliver i Gibonni - Sreca
- Novi Fosili - Za dobra stara vremena
- Riblja čorba - Kad sam bio mlad
- Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pljeskavice od šargarepe i krompira
Izuzetno jednostavno jelo, koje možete da pripremite od sastojaka koje svi imamo u kući. Iako ne deluje previše egzotično, ukus može da vas iznenadi...
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
-
Zdravlje
Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža
Vitamin C, ili askorbinska kiselina, poznat je kao snažan antioksidans koji jača imunitet, učestvuje u sintezi kolagena, pomaže u apsorpciji gvožđa i doprinosi zdravlju kože, kostiju, zglobova i krvnih sudova. Iako se često povezuje sa citrusima, poput pomorandže, koja sadrži oko 50 mg vitamina C, pojedine vrste povrća nude ga u još većim količinama, uz dodatne hranljive materije koje povoljno deluju na organizam.
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
-
-
Putovanja
Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen
Uskoro bi posetioci evropskih gradova mogli da dobijaju nagrade za svoje putovanje. Berlin, Bremen i Helsinki priključuju se inicijativi koju je prošle godine pokrenuo Kopenhagen, šemi održivog turizma CopenPay.
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
-
Preporučujemo
Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama
Iako sadnja u saksijama ima svojih prednosti, kao što je lakoća premeštanja biljaka, neke višegodišnje biljke jednostavno nisu stvorene za ovakav način gajenja. Saksije mogu ograničiti njihov rast i čak skratiti njihov životni vek, a to može iznenaditi i iskusne baštovane. Baštenski stručnjaci ističu koje višegodišnje biljke nikako ne bi trebalo saditi u saksije, kako biste postigli ravnotežu između biljaka u zemlji i onih u posudama.
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.89 124.77 125.64 USD 100.43 101.14 101.85
-
Mit ili realnost: Da li je so zaista loša za nas?
So se najčešće koristi za začinjavanje hrane, ali i kao konzervans, jer sprečava rast bakterija i produžava rok trajanja namirnica. Osim što poboljšava ukus jela, ona igra ključnu ulogu u mnogim biološkim procesima u organizmu.
-
Prednosti mladog luka: Pet razloga da jedete ovo aromatično povrće
Počela je sezona mladog luka. Mladi luk je bogat hranljivim materijama i sadrži brojne vitamine i minerale koji pomažu u prevenciji raznih bolesti. Ovo povrće je odličan izvor vitamina A, K i C, dok od minerala sadrži značajne količine fosfora, kalijuma i kalcijuma.
-
Koja je razlika između napada panike i anksioznog napada?
„Napad anksioznosti“ nije formalni medicinski termin. Neki ljudi ga mogu da ga koristr za označavanje emocionalnog i fizičkog odgovora na određene stresore. Napadi panike su epizode intenzivne anksioznosti koje dovode do teških kognitivnih, emocionalnih i fizičkih simptoma.
-
Kako krastavac poboljšava naše zdravlje i lepotu?
Krastavac je dug, zelen i osvežavajući plod koji često koristimo za salatu, posebno kada dođe lepo vreme. Poreklom je iz Indije, ima blagi, osvežavajući ukus sličan dinji, a ponekad može biti blago gorak.
-
Uloga esencijalnih aminokiselina u telu: Koje su najvažnije?
Esencijalne aminokiseline su organska jedinjenja neophodna za pravilno funkcionisanje organizma. Njihov glavni izvor su određene namirnice.
-
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
-
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
-
Uobičajeno vlakno iz pečuraka može pružiti zaštitu od gripa, pokazuje studija
Skromna pečurka zapravo ima mnogo potencijala. Prethodna istraživanja pokazala su da može smanjiti rizik od depresije, poboljšati rast moždanih ćelija i zaštititi od raka – a nova studija ukazuje da bi mogla da pruži i zaštitu od gripa.
-
Koji vitamini i suplementi ne bi trebalo da se uzimaju zajedno?
Mnogi ljudi uzimaju suplemente kako bi poboljšali zdravlje ili sprečili bolesti. U Sjedinjenim Američkim Državama, kao i u najvećem delu sveta suplementi nisu regulisani od strane Agencije za hranu i lekove (FDA). To znači da ne dolaze sa strogim uputstvima za upotrebu niti sa upozorenjima o mogućim interakcijama, kao što je slučaj sa lekovima na recept.
-
Deset namirnica bogatih gvožđem
Gvožđe je ključan mineral za rast, energiju i transport kiseonika u organizmu. Njegov nedostatak može dovesti do umora, oslabljenog imuniteta i drugih zdravstvenih problema. Da biste povećali unos gvožđa, uključite u ishranu sledeće namirnice...
-
Šta sve može da utiče na brže starenje mozga?
Istraživači sa Univerziteta u Oksfordu identifikovali su tri faktora povezana sa bržim starenjem mozga i kognitivnim padom. Evo šta su otkrili.
-
Dva začina za brži metabolizam – dodajte ih u kafu!
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.