Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Željko Joksimović - Devojka

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Joksimović - Devojka
    2. Bajaga - Tamara
    3. Boris Rezak - Vjeruj Mi Na Rijec
    4. Bijelo dugme - U vrijeme otkazanih letova
    5. Oliver Dragojević - Pred tvojim vratima
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. avgust - 1 - Dodir noći
    2. 21. avgust - 2 - Dodir noći
    3. 21. avgust - 3 - Dodir noći
    4. Jelena Tomašević - Četvrtak - Mojih 50
    5. 20. avgust - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Pljeskavice od šargarepe i krompira Pljeskavice od šargarepe i krompira

    Izuzetno jednostavno jelo, koje možete da pripremite od sastojaka koje svi imamo u kući. Iako ne deluje previše egzotično, ukus može da vas iznenadi...

    Zapečena boranija sa pečurkama Zapečena boranija sa pečurkama

    Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.

  • Zdravlje
    Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža

    Vitamin C, ili askorbinska kiselina, poznat je kao snažan antioksidans koji jača imunitet, učestvuje u sintezi kolagena, pomaže u apsorpciji gvožđa i doprinosi zdravlju kože, kostiju, zglobova i krvnih sudova. Iako se često povezuje sa citrusima, poput pomorandže, koja sadrži oko 50 mg vitamina C, pojedine vrste povrća nude ga u još većim količinama, uz dodatne hranljive materije koje povoljno deluju na organizam.

    Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa

    Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen

    Uskoro bi posetioci evropskih gradova mogli da dobijaju nagrade za svoje putovanje. Berlin, Bremen i Helsinki priključuju se inicijativi koju je prošle godine pokrenuo Kopenhagen, šemi održivog turizma CopenPay.

    Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj

    Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.

  • Preporučujemo
    Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama

    Iako sadnja u saksijama ima svojih prednosti, kao što je lakoća premeštanja biljaka, neke višegodišnje biljke jednostavno nisu stvorene za ovakav način gajenja. Saksije mogu ograničiti njihov rast i čak skratiti njihov životni vek, a to može iznenaditi i iskusne baštovane. Baštenski stručnjaci ističu koje višegodišnje biljke nikako ne bi trebalo saditi u saksije, kako biste postigli ravnotežu između biljaka u zemlji i onih u posudama.

    Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove

    Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 123.89 124.77 125.64
    USD 100.43 101.14 101.85
  • Povezani članci
  • Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža

    Vitamin C, ili askorbinska kiselina, poznat je kao snažan antioksidans koji jača imunitet, učestvuje u sintezi kolagena, pomaže u apsorpciji gvožđa i doprinosi zdravlju kože, kostiju, zglobova i krvnih sudova. Iako se često povezuje sa citrusima, poput pomorandže, koja sadrži oko 50 mg vitamina C, pojedine vrste povrća nude ga u još većim količinama, uz dodatne hranljive materije koje povoljno deluju na organizam.




    22-08-2025 | 11:25 | Autor/Izvor: Naxi media, Real Simple

    Foto: Bigstock, Daxiao Productions


    1. Crvena paprika

     

    Sadržaj vitamina C: oko 118 mg po jednoj šolji seckane paprike


    Crvena paprika je pravi rekorder kada je u pitanju vitamin C – jedna šolja sadrži više nego dvostruko od male pomorandže. Osim toga, bogata je vitaminom A, koji doprinosi zdravlju očiju i koži. Zbog svoje sočne teksture i blagog slatkastog ukusa, crvena paprika je odlična i sveža i termički obrađena. Može se puniti, seći na štapiće i jesti uz humus, ili dodati u jela poput fajita i raznih paprikaša.


    2. Brokoli


    Sadržaj vitamina C: oko 102 mg po šolji kuvanog brokolija


    Brokoli je mnogo više od dodatka testenini ili supi – on je prava nutritivna bomba. Pored visokog sadržaja vitamina C, bogat je vlaknima, vitaminom K i folatom, pa tako doprinosi zdravlju srca, krvnih sudova i ćelija. Najčešće se priprema kuvan ili pečen u rerni, a odličan je i u stir-fry jelima ili jednostavno preliven maslinovim uljem, belim lukom i parmezanom.


    3. Kelj


    Sadržaj vitamina C: oko 93 mg u 100 g sirovog kelja (oko 1,5–2 šolje)


    Kelj je jedna od najpopularnijih lisnatih zelenih biljaka, poznat kao superhrana. Osim što sadrži više vitamina C od pomorandže, bogat je vlaknima, magnezijumom, vitaminom K i antioksidansima. Ove hranljive materije jačaju imunitet, podržavaju zdravlje kostiju i srca. Kelj se može dodati u smutije, testenine, variva ili koristiti kao podloga za salate. Posebno je ukusan kada se “izmasira” maslinovim uljem ili ispeče kao hrskavi čips.


    4. Prokelj


    Sadržaj vitamina C: oko 75 mg po jednoj šolji svežeg prokelja

     

    Iako mnogima nije omiljeno povrće iz detinjstva, prokelj je pravo blago za zdravlje. Osim vitamina C, sadrži vlakna, folat, vitamine A i K, a doprinosi boljem varenju i jačanju imuniteta. Može se peći u rerni sa maslinovim uljem i začinima, dodati u salate ili sitno seckan koristiti za pripremu sveže, hrskave salate sa limunom i parmezanom.


    5. Spanać


    Sadržaj vitamina C: oko 60 mg u ¾ šolje kuvanog spanaća


    Spanać je odlično povrće koje se može dodavati u smutije, supe, variva, omlete, testenine i salate. Osim vitamina C, sadrži gvožđe, kalcijum, vitamin K i magnezijum, pa tako doprinosi zdravlju krvi, kostiju i nervnog sistema. Posebno je značajan za osobe na biljnoj ishrani, jer vitamin C iz spanaća pomaže apsorpciju biljnog gvožđa koje se inače slabije iskorišćava u organizmu.

  • Pročitajte i...
    Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa

    Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.

    Melatonin iz prirode: Najbolje Namirnice za miran san Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san

    Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.

    Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite! Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!

    Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.

    Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva

    Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: