-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Reka
- Denis & Denis - Voli me još ovu noć
- Neno Belan - Rijeka snova
- Srdjan Jul - Koketa
- Zdravko Čolić - Proljece Za Ljubavnike
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Ojačajte imunitet već od jutra: Čen belog luka kao saveznik zdravlja
Čen belog luka na početku dana pruža odličan doprinos zdravlju, a poznato je da ova biljka ima niz blagotvornih svojstava.
26-03-2025 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media, The Health.Site.com
Foto: Bigstock, B-D-S
Beli luk je moćna biljka za koju je dokazano da ima brojne zdravstvene prednosti, ali često nismo sigurni kako da ga najbolje dodamo u ishranu da bismo maksimalno iskoristili njegove prednosti. Zato vam predstavljamo pregled dobrobiti koje jedan čen belog luka može da pruži vašem telu, ako ga svakodnevno konzumirate na pravi način – ujutru, na prazan stomak, piše The Health.Site.com.
Beli luk pripada porodici Allium (luk), odnosno lukovičastom povrću koje se koristi širom sveta kao dodatak hrani za dodavanje ukusa. To je možda i najčešće korišćeni dodatak na svetu.Šta se dešava kada dan započnete belim lukom?
Beli luk ima oštar ukus i može biti težak zadatak da ga pojedete ujutru. Međutim, gledajući koje koristi od toga može proizaći, nije loše pokušati da ovu naviku sprovedete u delo.
Veoma je koristan, posebno ako se konzumira na prazan stomak, za one sa slabim imunitetom. Jača otpornost organizma na viruse koji izazivaju prehladu i kašalj. Ako ga jedete na prazan stomak, može podržati zdravlje creva i ublažiti bolove u stomaku i probleme sa opstipacijom.
Generalno doprinosi većoj otpornosti organizma.Moćan antioksidans
Beli luk je pun antioksidativnih svojstava, pa pomaže u lečenju upala u telu. Prema Ayurvedi, beli luk sadrži prirodne antioksidante koji pomažu protiv oksidacije ćelija, smanjuju lipid perokside i oksidaciju lipoproteina male gustine, ili pozitivno utiču na nivo lošeg holesterola u organizmu.
Zbog toga se osobama koje pate od infekcija grla, prehlade i drugih bolesti izazvanih upalom u organizmu preporučuje upotreba belog luka.
Pomaže u borbi protiv holesterola
Ako patite od visokog holesterola, beli luk je dobro rešenje. Dodajte ga svojoj svakodnevnoj ishrani i naći ćete mnogo bola. Naime, dokazano je da njegova svojstva mogu smanjiti ukupan i LDL (loš) holesterol.Pomaže u kontroli visokog krvnog pritiska
Još jedna prednost dodavanja belog luka vašoj ishrani je da može pomoći da vaš krvni pritisak bude pod kontrolom. U jednoj studiji pokazalo se da je ekstrakt belog luka efikasan kao i lek Atenolol, koji se koristi za snižavanje visokog krvnog pritiska.
Pomaže u prevenciji prehlade
Beli luk je odličan lek za prehladu i kašalj. Poznato je dA jača funkciju imunog sistema, što poboljšava borbu organizma protiv komplikacija izazvanih prehladom.
-
Pročitajte i...
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!
Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
Za bolji imunitet: Uzmite čen belog luka na početku dana
Početak dana sa čenom belog luka sjajan je način da poboljšate svoje zdravlje, a mnogi su upoznati sa brojnim dokazanim zdravstvenim koristima ove biljke.
Med i beli Luk na prazan stomak? Da li je ovo zdrav Izbor?
Beli luk i med važe za prirodne antibiotike, a njihova kombinacija predstavlja izvanredan prirodni lek u borbi protiv prehlade, gripa i drugih oboljenja. Ipak, koliko je pametno konzumirati ih na prazan stomak?
Skladištenje belog luka: Kako da ga održate svežim i sprečite kvarenje
Beli luk je nezaobilazni sastojak u mnogim kuhinjama širom sveta, obogaćujući ukus najrazličitijih jela – od supa i testenina, do sočnih sosova i preliva. Međutim, način na koji ga čuvate može značajno uticati ne samo na njegov ukus, već i na njegovu svežinu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: