Slušate: Jutro uz Miloša Lazića

Pesma: Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu

Jutro uz Miloša Lazića
Naxi Radio
Zvezde
  • Premijera filma Brushalter Premijera filma Brushalter

    Jedno od ovogodišnjih najinteresantnijih ostvarenja u interpretacijskom smislu u okviru FEST-a je film Brushalter čiju režiju potpisuje Vait Helmer, a u kome glavnu ulogu tumači srpski glumac Miki Manojlović.

  • Film o Vitni Hjuston Film o Vitni Hjuston

    U bioskope uskoro stiže Vitni, neispričana priča iz usta onih koji su najbolje poznavali ikonu muzičke scene Vitni Hjuston. Oskarom nagrađen reditelj, Kevin Makdonald, uz pomoć još neviđenih snimaka iza kulisa, raritetnih intervjua i ličnih video-zapisa, približava nam priču o jednoj od najuticajnijih legendi muzičkog sveta. Srpska premijera na 47. FEST - International Film Festival, Belgrade zakazana je 3. marta u Sava Centru i Domu omladine Beograda.

  • Goran Marković predstavio novu knjigu Goran Marković predstavio novu knjigu

    Promocija romana Beogradski trio proslavljenog reditelja Gorana Markovića održana je 25. februara u Velikoj sali SKC-a u Beogradu. O knjizi su osim autora govorili i književni kritičar Milan Vlajčić, urednik Dejan Mihailović i glumac Tihomir Stanić, koji je i čitao odlomke iz romana.

  • Crni anđeo: Argentinski Boni i Klajd Crni anđeo: Argentinski Boni i Klajd

    Ovogodišnji gosti FEST-a jesu i argentinski glumci Ćino Darin i Lorenzo Fero, protagonisti filma Crni anđeo (El Angel), proslavljenog reditelja Luisa Ortege. Ćinu Darinu je pripala čast da svečano proglasi otvorenim jedan od najznačajnijih filmskih festivala u zemlji, a premijerna projekcija pomenutog ostvarenja, privukla je veliku pažnju posetilaca festivala.

  • Fotografija dve dive obišla svet Fotografija dve dive obišla svet

    Iako je u prošlosti njihov odnos bio česta meta svetskih tabloida, izgleda da se ove dve dame savršeno dobro slažu, o čemu govori i fotografija koju je Madona objavila nakon svečane dodele Oskara.

  • Oskar Zelenoj knjizi: Malek najbolji glumac Oskar Zelenoj knjizi: Malek najbolji glumac

    Na ovogodišnjoj dodeli Oskara, trijumfovao je film Zelena knjiga, koji je osvojio čak tri nagrade za najbolji film, najbolji originalni scenario, dok je Maheršala Ali trijumfovao je u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

  • Rejf Fajns: Slobodu bi trebalo pronaći u sebi Rejf Fajns: Slobodu bi trebalo pronaći u sebi

    Rejf Fajns, britanski glumac i reditelj jedan je od počasnih gostiju ovogodišnjeg FEST-a. Njegovo ostvarenje Bela vrana predstavljeno je u okviru glavnog takmičarskog programa festivala, a Fajns je i ovogodišnji dobitnik Beogradskog pobednika za dosadašnje stvaralaštvo. Na održanoj konferenciji za novinare Fajns je govorio o inspiraciji, ličnim impulsima koji su ga pokrenuli da se pozabavi pitanjem umetničke slobode, te na filmskom platnu predstavi život izvanrednog ruskog baletskog igrača Rudolfa Nurejeva, koji se za vreme Hladnog rata odlučuje da iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza prebegne na Zapad.

  • Pink: Priznanje za poseban doprinos muzici Pink: Priznanje za poseban doprinos muzici

    Na ovogodišnjoj dodeli britanskih muzičkih nagrada, Brit Awards 2019, priznanje za poseban doprinos muzici dobila je planetarna zvezda Pink.

  • Lijam Nison o novom filmu Lijam Nison o novom filmu

    Ne postoji mnogo glumaca čija biografija uključuje uloge, od onih nominovanih za Oskara u filmu Šindlerova lista do Džedaja, negativca u filmu o Betmenu, sumnjivog policajca napravljenog od Lego kockica i Lava koji govori. No, Liam Neeson nije poput drugih glumaca. Njegova nova uloga vezuje se za osrvarenje Ledena potera. koji se od danas nalazi na repertoaru domaćih bioskopa. U nastavku pročitajte intervju povodom ove uloge.

  • En Hatavej i Metju Mekonahi u novom trileru En Hatavej i Metju Mekonahi u novom trileru

    Od četvrtka 21. februara na redovnom bioskopskom repertoaru prikazivaće se film Spokoj (Serenity). Maestralna gluma, nesvakidašnja priča i 106 minuta konstantne tenzije očekuju svakoga ko na velikom platnu bude pogledao ovaj film.

  • Karl Lagerfild: Odlazak modnog maga Karl Lagerfild: Odlazak modnog maga

    Modna ikona, dizajner Karl Lagerfild preminuo je danas u 85. godini, prenose svetski mediji.

  • Novak Đoković najbolji sportista sveta Novak Đoković najbolji sportista sveta

    Novak Đoković primio je nagradu za najboljeg sportistu sveta, "Laureus" , koji mu je na svečanoj dodeli uručila Monika Seleš.