-
Poslednjih 5 pesama
- Parni Valjak - Dok si pored mene
- Zdravko Čolić - Pjevam danju pjevam noću
- Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
- Bijelo dugme - Ipak, Pozelim Neko Pismo
- Vampiri - Poklonicu joj nebo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
Zdravlje
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
Tajna kvalitetnog sna možda se jednostavno krije u konzumaciji voća i povrća!
Kvalitetan san je ključan za zdravlje, a najnovija istraživanja pokazuju da bi jedan od najlakših načina da spavamo bolje mogao da se krije u tanjiru prepunom voća i povrća.
-
-
Putovanja
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
Jedan od najpopularnijih evropskih gradova za vikend putovanja uvodi zabranu alkohola
Od srede, 25. juna, Porto je počeo sa primenom zabrane prodaje alkohola za konzumaciju na javnim mestima u večernjim satima – evo šta to znači za noćni život u ovom portugalskom gradu.
-
Preporučujemo
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
Uštedite vreme: Pametni trikovi za uredan dom bez celodnevnog sređivanja
Da bi dom bio uredan, nije neophodno da svakog dana provedete sate u čišćenju. Dovoljno je da svako jutro odradite nekoliko jednostavnih koraka, i već time možete izbeći da vas po povratku s posla dočeka nered koji vam oduzima energiju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.59 125.47 126.35 USD 98.69 99.39 100.08
-
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
03-07-2025 | 14:14 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, zefirchik06
Sastojci:
500g svežih borovnica
1/2 šolje šećera
2 kašike griza
1 kašika soka od limuna
1/2 kašičice cimeta
6-8 tankih kora za pitu
1/2 šolje otopljenog maslaca
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U velikoj činiji pomešajte borovnice, šećer, griz, sok od limuna i cimet. Stavite tri kore za pitu u kalup za pečenje, svaki put premažite malo otopljenog maslaca. Dodajte smesu od borovnica na kore, ravnomerno raspoređujući. Ponovite postupak sa preostalim korama i smesom od borovnica, svaki put premazujući koru otopljenim maslacem. Završite sa koricom premazanom maslacem. Stavite pitu u zagrijanu rernu i pecite 35-40 minuta ili dok korice ne postanu zlatno smeđe. Izvadite pitu i ostavite da se malo ohladi pre posluživanja.
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Letnja pasta salata
Ova šarena vegetarijanska pasta salata pravi je spoj svežine i ukusa - spoj sočnog čeri paradajza, hrskavog krastavca, slatkog kukuruza i kremastog prelivа od majoneza.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
Domaći humus sa patlidžanom
Mnogi od nas su već odavno uvrstili humus u svoju ishranu, a poslednjih godina na rafovima prodavnica možemo pronaći razne njegove varijante i ukuse – od klasičnog, preko onog sa cveklom, pa sve do pikantnijih kombinacija. Ipak, domaći humus ima posebnu punoću ukusa koju je teško nadmašiti, a varijanta sa pečenim patlidžanom donosi dodatnu dimenziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: