Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
10-10-2025
|13:38
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
300 g luka
100 g šargarepe
3 čena belog luka
400 g krompira
200 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru
200 ml pasiranog paradajza
600 ml povrtnog bujona
so, biber, suvi biljni začin po želji
ulje (ili maslinovo ulje)
Priprema:
Luk i šargarepu iseckajte na sitne kockice, beli luk usitnite, a krompir oljuštite i isecite na veće kocke. Pečurke očistite i nasecite na listiće. U dubljem loncu zagrejte malo ulja, pa dodajte luk i šargarepu. Pržite 5-6 minuta, dok luk ne postane staklast. Dodajte beli luk i pečurke, pa sve zajedno dinstajte još nekoliko minuta dok pečurke ne puste sok i blago porumene. Ubacite krompir, promešajte da se sastojci sjedine, pa nalijte bujonom. Kuvajte dok krompir ne omekša (oko 20 minuta). Dodajte pasirani paradajz, začinite po ukusu i kuvajte još 5-10 minuta da se ukusi povežu. Kada je povrće potpuno kuvano, deo čorbe (otprilike pola) propasirajte u blenderu i vratite u lonac, to će joj dati kremastu teksturu, a zadržaće i komadiće povrća. Po želji dodajte malo biljne pavlake ili maslinovog ulja za puniji ukus.
PRIJATNO!