Krompir čorba sa pečurkama

Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.

10-10-2025

|

13:38

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
 

300 g luka

100 g šargarepe

3 čena belog luka

400 g krompira

200 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru

200 ml pasiranog paradajza

600 ml povrtnog bujona

so, biber, suvi biljni začin po želji

ulje (ili maslinovo ulje)

Priprema:

Luk i šargarepu iseckajte na sitne kockice, beli luk usitnite, a krompir oljuštite i isecite na veće kocke. Pečurke očistite i nasecite na listiće. U dubljem loncu zagrejte malo ulja, pa dodajte luk i šargarepu. Pržite 5-6 minuta, dok luk ne postane staklast. Dodajte beli luk i pečurke, pa sve zajedno dinstajte još nekoliko minuta dok pečurke ne puste sok i blago porumene. Ubacite krompir, promešajte da se sastojci sjedine, pa nalijte bujonom. Kuvajte dok krompir ne omekša (oko 20 minuta). Dodajte pasirani paradajz, začinite po ukusu i kuvajte još 5-10 minuta da se ukusi povežu. Kada je povrće potpuno kuvano, deo čorbe (otprilike pola) propasirajte u blenderu i vratite u lonac, to će joj dati kremastu teksturu, a zadržaće i komadiće povrća. Po želji dodajte malo biljne pavlake ili maslinovog ulja za puniji ukus.

PRIJATNO!