-
Poslednjih 5 pesama
- Viktorija - Daj, ne pitaj
- Massimo - Mali Krug
- Parni Valjak - U ljubav vjerujem
- Zana - Mladicu moj
- Tony Cetinski - Ako to se zove ljubav
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Recept za ljuti ajvar
Došli su nam hladniji dani, pa već svi mislimo na pripremu zimnice i naravno na ajvar. Evo jednog fantastičnog recepta za ljuti ajvar...
Džem od šljiva sa čokoladom
Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.
-
Zdravlje
Najbolje metode za umirivanje jakih migrena i glavobolja
Migrene mogu ozbiljno da naruše kvalitet života, ali postoje brojni načini da ih bolje kontrolišete i smanjite njihov uticaj. Poseta lekaru može da vam pomogne da razvijete plan lečenja prilagođen vašim simptomima, uključujući odgovarajuće lekove i mere odmora.
Šest namirnica koje mogu da podignu nivo serotonina
Serotonin je prirodni neurotransmiter i hormon koji se povezuje sa regulacijom raspoloženja, a njegovi nivoi se smatraju važnim faktorom za celokupno mentalno zdravlje. Dok je nekima potrebna terapija lekovima da bi se regulisali nivoi ovog „hormona sreće“, određene namirnice mogu doprineti njegovoj prirodnoj proizvodnji.Serotonin je prirodni neurotransmiter i hormon koji se povezuje sa regulacijom raspoloženja, a njegovi nivoi se smatraju važnim faktorom za celokupno mentalno zdravlje. Dok je nekima potrebna terapija lekovima da bi se regulisali nivoi ovog „hormona sreće“, određene namirnice mogu doprineti njegovoj prirodnoj proizvodnji.
-
Putovanja
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
Jesen u Amsterdamu!
Grad na reci Amstel, po kojoj je i dobio ime, Amsterdam predstavlja jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi. Iako je Amsterdam možda najlepši na proleće, grad je očaravajući i u toku rane jeseni, kada lošije vreme možete da iskoristite za posetu mnogobrojnim muzejima, po kojima je grad čuven.
-
Preporučujemo
Jesenje sređivanje doma: Saveti profesionalnih organizatora
Leto je zvanično završeno i sada shvatamo da je sezonski nered je stvaran...Prema rečima Shantae Duckworth, profesionalne organizatorke i osnivačice kompanije Shantaeize Your Space, upravo je ovo idealan trenutak da svom domu darujete pravi sezonski reset.
Kako da nam šampinjoni ostanu sveži što duže?
Šampinjoni su ukusna i praktična namirnica koju često koristimo u jelima poput salata, testenina ili rižota. Ipak, brzo mogu da se pokvare ako se ne čuvaju pravilno i onda nam ništa drugo ne preostaje nego samo da ih bacimo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.38 117.20 118.02 CHF 124.44 125.32 126.20 USD 99.22 99.92 100.62
-
Recept za ljuti ajvar
Došli su nam hladniji dani, pa već svi mislimo na pripremu zimnice i naravno na ajvar. Evo jednog fantastičnog recepta za ljuti ajvar...
30-09-2025 | 13:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Melica73
Sastojci:10 kg crvenih paprika (rog)
4–5 ljutih papričica (ili po ukusu)
400–500 ml suncokretovog ulja
2 kašike soli (ili po ukusu)
2 kašike šećera
100 ml alkoholnog sirćeta
5–6 čenova belog luka
Priprema:
Ispecite paprike (i ljute papričice) na roštilju, plotni ili u rerni dok ne pocrne sa svih strana. Stavite ih u kesu ili poklopljenu posudu da se upare, pa ih ogulite i očistite od semena. Očišćene paprike sameljite na mašini za meso zajedno sa belim lukom. U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa dodajte samlevene paprike. Kuvajte na srednjoj vatri, stalno mešajući, oko 2 sata dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte so, šećer i sirće. Po potrebi dodajte još ljutih papričica ako volite jači ukus. Vruć ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro zatvorite i okrenite ih naopako 10 minuta. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Džem od šljiva sa čokoladom
Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.
Salata od plavog patlidžana
Ako volite lagane, kremaste i mirisne zalogaje, ova salata od plavog patlidžana je pravo otkriće.
Jaja Benedikt
Jaja Benedikt predstavljaju čuveni klasik koji spaja poširana jaja, tostirane mafine, pršut ili dimljeni losos i bogati holandski sos. Idealna opcija za kasni doručak kada želimo nešto kalorično i ukusno.
Kremasti rižoto sa bundevom
Sezona bundeve je praktično tu i već je možemo pronaći na rafovima marketa i pijacama. Idealno vreme da pripremimo nešto neobično, kremasto i ukusno...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: