Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
23-07-2025
|14:02
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci (za 4 osobe):
200 g goveđeg mesa (kuvano ili pečeno)
150 g dimljene kobasice (ili viršli)
100 g šunke ili pečenice
1 glavica crnog luka
2 kisela krastavca (veća)
1 kašika paradajz pirea
50 g crnih maslina (bez koštica)
1 limun (sečen na kolutove, po želji)
Maslinovo ulje ili ulje po izboru
So, biber, lovorov list
Voda ili goveđa supa (oko 1 l)
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodati paradajz pire i kratko propržiti. Dodati na trakice sečeno meso, kobasicu i šunku. Pržiti nekoliko minuta da se ukusi sjedine. Dodati iseckane kisele krastavce, masline, lovorov list i naliti supom ili vodom. Kuvati na srednjoj vatri 15–20 minuta. Po ukusu dodati so i biber.
PRIJATNO!