Solyanka: Tradicionalna ruska čorba

Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.

23-07-2025

|

14:02

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci (za 4 osobe):

200 g goveđeg mesa (kuvano ili pečeno)

150 g dimljene kobasice (ili viršli)

100 g šunke ili pečenice

1 glavica crnog luka

2 kisela krastavca (veća)

1 kašika paradajz pirea

50 g crnih maslina (bez koštica)

1 limun (sečen na kolutove, po želji)

Maslinovo ulje ili ulje po izboru

So, biber, lovorov list

Voda ili goveđa supa (oko 1 l)

Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodati paradajz pire i kratko propržiti. Dodati na trakice sečeno meso, kobasicu i šunku. Pržiti nekoliko minuta da se ukusi sjedine. Dodati iseckane kisele krastavce, masline, lovorov list i naliti supom ili vodom. Kuvati na srednjoj vatri 15–20 minuta. Po ukusu dodati so i biber.

PRIJATNO!