Salata od plavog patlidžana

Ako volite lagane, kremaste i mirisne zalogaje, ova salata od plavog patlidžana je pravo otkriće.

26-09-2025

|

12:22

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
 

4 plava patlidžana

1 crveni luk

2 struka mladog luka

3 čena belog luka

šaka seckanog svežeg peršuna

1 kašika grčkog jogurta ili majoneza

maslinovo ulje (po ukusu)

so i biber

Priprema:

Operite patlidžan, izbockajte viljuškom i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata, dok potpuno ne omekša. Kada se ispeku, oljuštite ih i usitnite viljuškom ili nožem, dok ne dobijete glatku, skoro kremastu masu. Sitno naseckajte crveni i mladi luk, beli luk i sveže začinsko bilje. U većoj posudi sjedinite patlidžan sa lukom, belim lukom i seckanim začinima. Dodajte kašiku jogurta ili majoneza, posolite, pobiberite i prelijte s malo maslinovog ulja. Sve dobro promešajte. Ostavite salatu u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi povežu. Poslužite rashlađeno, uz tostirani hleb ili kao prilog uz meso i ribu.

PRIJATNO!