Salata od plavog patlidžana
Ako volite lagane, kremaste i mirisne zalogaje, ova salata od plavog patlidžana je pravo otkriće.
26-09-2025
|12:22
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
4 plava patlidžana
1 crveni luk
2 struka mladog luka
3 čena belog luka
šaka seckanog svežeg peršuna
1 kašika grčkog jogurta ili majoneza
maslinovo ulje (po ukusu)
so i biber
Priprema:
Operite patlidžan, izbockajte viljuškom i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata, dok potpuno ne omekša. Kada se ispeku, oljuštite ih i usitnite viljuškom ili nožem, dok ne dobijete glatku, skoro kremastu masu. Sitno naseckajte crveni i mladi luk, beli luk i sveže začinsko bilje. U većoj posudi sjedinite patlidžan sa lukom, belim lukom i seckanim začinima. Dodajte kašiku jogurta ili majoneza, posolite, pobiberite i prelijte s malo maslinovog ulja. Sve dobro promešajte. Ostavite salatu u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi povežu. Poslužite rashlađeno, uz tostirani hleb ili kao prilog uz meso i ribu.
PRIJATNO!