Kremasti rižoto sa bundevom
Sezona bundeve je praktično tu i već je možemo pronaći na rafovima marketa i pijacama. Idealno vreme da pripremimo nešto neobično, kremasto i ukusno...
24-09-2025
|13:39
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
300 g bundeve (kockice)
200 g pirinča za rižoto
1 manji crni luk (sitno seckan)
2 čena belog luka (sitno seckana)
750 ml povrtnog bujona (ili vode)
100 ml belog vina
50 g rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika putera
so, biber, svež peršun
Priprema:
Bundevu posolite, prelijte maslinovim uljem i ispecite na 200°C oko 20 minuta, dok ne omekša. U šerpi zagrejte ulje i puter, propržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk. Ubacite pirinač, kratko propržite, nalijte vinom i kuvajte dok ne ispari. Dodajte bujon postepeno, uz mešanje, dok pirinač ne postane kremast. Pred kraj umešajte pečenu bundevu i parmezan, začinite po ukusu. Poslužite toplo, uz malo svežeg peršuna i dodatak parmezana.
PRIJATNO!