Kremasti rižoto sa bundevom

Sezona bundeve je praktično tu i već je možemo pronaći na rafovima marketa i pijacama. Idealno vreme da pripremimo nešto neobično, kremasto i ukusno...

24-09-2025

|

13:39

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

300 g bundeve (kockice)

200 g pirinča za rižoto

1 manji crni luk (sitno seckan)

2 čena belog luka (sitno seckana)

750 ml povrtnog bujona (ili vode)

100 ml belog vina

50 g rendanog parmezana

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika putera

so, biber, svež peršun

Priprema:

Bundevu posolite, prelijte maslinovim uljem i ispecite na 200°C oko 20 minuta, dok ne omekša. U šerpi zagrejte ulje i puter, propržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk. Ubacite pirinač, kratko propržite, nalijte vinom i kuvajte dok ne ispari. Dodajte bujon postepeno, uz mešanje, dok pirinač ne postane kremast. Pred kraj umešajte pečenu bundevu i parmezan, začinite po ukusu. Poslužite toplo, uz malo svežeg peršuna i dodatak parmezana.


PRIJATNO!