-
Poslednjih 5 pesama
- Babe - Ko me ter'o
- Milan Bujakovic - Mala
- Zabranjeno Pušenje - Djevojcice kojima mirise koza
- Doris Dragović - Moram
- Neverne Bebe - Uzmi boje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Skuša u belom vinu
Skuša je riba sa izraženijim, punijim ukusom, pa je važno da je pripremite na način koji ističe njen prirodni šmek, a da pritom ne bude previše jaka. Ovaj recept će vam sigurno pomoći u tome...
Ramen na naš način
Zaboravite na komplikovane, egzotične začine... Ovo je jednostavan, domaći ramen koji možete napraviti sa sastojcima koje već imate u kuhinji.
-
Zdravlje
Kako prepoznati faze menopauze i koliko dugo traju?
Većina žena ulazi u perimenopauzu između 45. i 55. godine života. Nakon što prođe jedna godina bez menstrualnog ciklusa, smatra se da ste ušli u menopauzu, a zatim i u postmenopauzu, fazu koja traje do kraja života.
Deset najboljih ideja za užinu ako imate dijabetes
Pravilno izabrana užina može da pomogne u održavanju stabilnog šećera u krvi, produži osećaj sitosti i da doprinese boljem zdravlju srca i metabolizma. Ako imate dijabetes, važno je da grickalice budu bogate vlaknima, proteinima i zdravim mastima, a da sadrže što manje rafinisanih šećera i praznih kalorija.
-
Putovanja
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
Najlepše destinacije u Evropi za jesenje pešačenje
Leto možda jeste sezona odmora na plaži i festivala, ali jesen je pravo vreme za avanturu na otvorenom.
-
Preporučujemo
Površine u domu koje nikako ne bi trebalo da čistimo limunom
Limun je moćan prirodni saveznik u čišćenju doma - skida masnoću, uklanja neprijatne mirise i ostavlja svež miris. Može da očisti sudopere, slavine, mikrotalasnu ili ogledala. Ali iako je koristan, limun nije univerzalno sredstvo za čišćenje. Zbog svoje kiselosti može da ošteti određene površine i napravi štetu koju je teško popraviti, upozoravaju stručnjaci.
Osam interesantnih mesta u domu koja možete očistiti ručnim paročistačem
Jedan od najvećih trendova u čišćenju danas nije još jedan viralan TikTok proizvod, već, stara dobra vrela (tačnije, parna) voda. Paročistači su ponovo u centru pažnje i to s razlogom. Para uklanja svakodnevnu prljavštinu, razgrađuje tvrdokorne naslage i dezinfikuje bez ikakvih hemikalija. Najveća prednost je što je potpuno bezbedna za kuće sa decom i kućnim ljubimcima.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.67 125.55 126.42 USD 99.24 99.94 100.64
-
Skuša u belom vinu
Skuša je riba sa izraženijim, punijim ukusom, pa je važno da je pripremite na način koji ističe njen prirodni šmek, a da pritom ne bude previše jaka. Ovaj recept će vam sigurno pomoći u tome...
06-10-2025 | 12:02 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Pratan
Sastojci:
2 veće skuše200 ml belog vina (polusuvo ili suvo)
200 ml pasirane paradajz pelata ili domaćeg paradajz sosa
2 čena belog luka, sitno seckana
1 manja crvena paprika, isečena na trakice
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
Prstohvat crvene paprike u prahu (po želji, za blagu aromu)
So i biber po ukusu
Svež peršun za posipanje
Priprema:Očišćene i filetirane skuše posolite i pobiberite sa obe strane. Ostavite ih da odstoje 10-15 minuta na sobnoj temperaturi dok pripremate sos. U manjem tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani beli luk i papriku, propržite 1-2 minuta dok ne zamiriše. Dodajte pasirani paradajz, origano, bosiljak, crvenu papriku u prahu, so i biber. Sipajte belo vino i promešajte. Kratko prokuvajte 5 minuta na srednjoj temperaturi da se ukusi povežu.
Rernu zagrejte na 200°C. U vatrostalnu posudu stavite sloj paradajz sos-vino mešavine, preko toga poređajte skušu. Prelijte ribu ostatkom sosa, pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 15-20 minuta, zavisno od debljine fileta. Po želji, poslednjih 5 minuta skinite foliju da riba dobije blagu zlatnu boju.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Ramen na naš način
Zaboravite na komplikovane, egzotične začine... Ovo je jednostavan, domaći ramen koji možete napraviti sa sastojcima koje već imate u kuhinji.
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
Recept za ljuti ajvar
Došli su nam hladniji dani, pa već svi mislimo na pripremu zimnice i naravno na ajvar. Evo jednog fantastičnog recepta za ljuti ajvar...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: