-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Na Prvi Pogled
- Djordje Balašević - Lepa protina kći
- Parni Valjak - Godine prolaze
- Leo Martin - Reci mi sta je ljubav
- Gibonni - Kad sam nasamo s njom
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Najukusnija salata sa tunjevinom
Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.
-
Zdravlje
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
Nedostatak joda: Uzroci, simptomi i prevencija
Nedostatak joda nastaje kada telo ne dobija dovoljno ovog važnog minerala. Glavni simptomi uključuju uvećanu štitastu žlezdu (gušu) i hipotireozu. Uzrok je najčešće neadekvatan unos joda putem ishrane. Lečenje podrazumeva suplemente joda, a u nekim slučajevima i hormone štitaste žlezde. Nedostatak joda se može sprečiti redovnim konzumiranjem namirnica bogatih jodom i korišćenjem jodirane soli.
-
-
Putovanja
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!
Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.
-
Preporučujemo
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.37 124.24 125.11 USD 100.07 100.78 101.48
-
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
12-08-2025 | 12:26 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Ryzhkov Photography
Sastojci:300 g kuvanog junećeg mesa
2 srednje cvekle
1 crveni luk
100 g feta sira
1 šaka rukole
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika balzamiko sirćeta
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:Skuvajte cveklu dok ne omekša, a zatim je oljuštite i isecite na kockice ili tanke kolutove. Kuvano juneće meso isecite na tanke trake ili kockice. Crveni luk iseckajte na tanke polumesece. U velikoj posudi pomešajte cveklu, junetinu, rukolu i crveni luk. Prelijte maslinovim uljem i balzamiko sirćetom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte izmrvljen feta sir i pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Poslužite salatu uz dekoraciju od svežeg peršuna.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
Pljeskavice sa brokolijem i kinoom
Zdrave i ukusne, ove veganske pljeskavice su savršena zamena za klasičan burger. Možete ih poslužiti uz pire od batata i klasičnu salatu, a savršeni dodaci su i humus i ajvar...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: