Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Regina - Koraci

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Regina - Koraci
    2. Bijelo dugme - Na Zadnjem Sedistu Moga Auta
    3. Piloti - Cini mi se da
    4. Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
    5. Film - Srce na cesti
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Boris Režak - Petak - Mojih 50
    2. 3. jul - 1 - Dodir noći
    3. 3. jul - 2 - Dodir noći
    4. 3. jul - 3 - Dodir noći
    5. Boris Režak - Cetvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Veganska pasta sa brokolijem Veganska pasta sa brokolijem

    Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.

    Rustična pita sa borovnicama Rustična pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!

  • Zdravlje
    Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi

    Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.

    Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede? Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?

    Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu

    Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.

    Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu

    Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.

  • Preporučujemo
    Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas

    Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.

    Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu! Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!

    Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.53 125.40 126.28
    USD 98.77 99.46 100.16
  • Povezani članci
  • Čorba od slatkog krompira

    Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.




    22-03-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, sarsmis

     

    Sastojci:

    2 velika batata, isečena na kockice
    1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
    2 čena belog luka, sitno iseckana
    1 šargarepa, iseckana na kolutove
    1 struk celera, iseckan na komade
    1 šolja kokosovog mleka
    4 šolje povrćnog bujona
    1 kašičica kurkume
    1/2 kašičice kumina
    so i biber po ukusu
    maslinovo ulje
    sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono)

    Priprema:

    U velikoj šerpi, zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte dok luk ne omekša i postane providan, otprilike 5 minuta. Dodajte batat, šargarepu i celer u šerpu i promešajte sa lukom. Dinstajte povrće nekoliko minuta dok batat ne postane blago smeđ. Sipajte bujon preko povrća i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok batat ne omekša, oko 15-20 minuta.

    Kada je batat skuvan, dodajte kokosovo mleko, kurkumu i kumin u šerpu. Posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Koristite blender ili štapni mikser da izmiksate čorbu dok ne postane glatka i kremasta. Vratite čorbu na vatru i progrejte je još nekoliko minuta pre služenja.

    Poslužite vruću čorbu u činijama, pospite je svežim peršunom ili korijanderom ako želite i poslužite uz svež hleb ili tost.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Rustična pita sa borovnicama Rustična pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!

    Letnja pasta salata Letnja pasta salata

    Ova šarena vegetarijanska pasta salata pravi je spoj svežine i ukusa - spoj sočnog čeri paradajza, hrskavog krastavca, slatkog kukuruza i kremastog prelivа od majoneza.

    Kokos rolat Kokos rolat

    Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.

    Pita Engleska pita sa prazilukom

    Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: