-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Da šutiš
- Vanna - Kao da me nema
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
- Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
- Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
-
Zdravlje
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
-
-
Putovanja
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
-
Preporučujemo
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.00 124.87 125.75 USD 99.90 100.61 101.31
-
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
22-03-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, sarsmis
Sastojci:
2 velika batata, isečena na kockice
1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šargarepa, iseckana na kolutove
1 struk celera, iseckan na komade
1 šolja kokosovog mleka
4 šolje povrćnog bujona
1 kašičica kurkume
1/2 kašičice kumina
so i biber po ukusu
maslinovo ulje
sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono)
Priprema:
U velikoj šerpi, zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte dok luk ne omekša i postane providan, otprilike 5 minuta. Dodajte batat, šargarepu i celer u šerpu i promešajte sa lukom. Dinstajte povrće nekoliko minuta dok batat ne postane blago smeđ. Sipajte bujon preko povrća i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok batat ne omekša, oko 15-20 minuta.Kada je batat skuvan, dodajte kokosovo mleko, kurkumu i kumin u šerpu. Posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Koristite blender ili štapni mikser da izmiksate čorbu dok ne postane glatka i kremasta. Vratite čorbu na vatru i progrejte je još nekoliko minuta pre služenja.
Poslužite vruću čorbu u činijama, pospite je svežim peršunom ili korijanderom ako želite i poslužite uz svež hleb ili tost.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
Krem čorba od paradajza!
Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: