-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Svirajte mi jesen stiže
- Kiki Lesendric I Piloti - Slucajno
- Željko Joksimović - Menjaj Pesmu
- Massimo Savic - Samo Jedan Dan
- Leteći Odred - Sanjao sam moju ružicu
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoCepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan oslić u vinu!Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
-
ZdravljeSezona mandarina: Slatko voće koje štiti srce, kožu i oči
Mandarine su popularno citrusno voće, delom zbog svog jakog, slatkog ukusa. Poznate su po tome što su generalno slađe od pomorandži, što ih čini ukusnom i zdravom opcijom za desert. Kako je sada već polako počela njihova sezona dobro je da se upoznamo sa zdravstvenim benefitima ovog popularnog i pristupačnog voća.
Koliko sna može da bude previše? Evo odgovora doktoraPrekoračenje određenog broja sati sna tokom noći može da ima negativne posledice.
-
PutovanjaMalbork: Posetite najveći zamak na svetu!
Zamak Teutonskog reda u Malborku, poznat i kao Malbork zamak (poljski: Zamek w Malborku, nemački: Ordensburg Marienburg), predstavlja impresivan kompleks iz 13. veka smešten u gradu Malbork, Poljska. To je najveći zamak na svetu po površini i jedno od UNESCO-ve Svetske baštine.
Gde se tačno nalazi najudobniji grad na svetu?Prve asocijacije na odmor obično uključuju sunce, pesak i blistavo plavo more, ali kada leto pređe u jesen, pruža se prilika za potpuno drugačiji tip putovanja: udoban i prijatan odmor.
-
PreporučujemoPrirodni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa iz sudopere
Ako iz vaše sudopere dopiru neprijatni mirisi, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih uklonite. Ipak, važno je izbegavati korišćenje jakih hemikalija, koje ne samo da mogu biti toksične, već mogu oštetiti vaše cevi. Umesto da posegnete za osveživačima vazduha ili drugim mirisnim sredstvima kako biste privremeno zamaskirali neprijatne mirise, trebalo bi da znate da će se mirisi s vremenom samo pojačati.
Pirinač u kupatilu: Neočekivani trik sa brojnim prednostimaVećina ljudi čuva pirinač u kuhinji, ali jeste li se ikada zapitali koliko može biti koristan u kupatilu? Na prvi pogled, pirinač možda ne deluje kao nešto što bi imalo primenu van kuhinje, ali zapravo može da bude iznenađujuće koristan i u drugim delovima doma.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.23 117.05 117.87 CHF 124.15 125.03 125.91 USD 107.42 108.17 108.93
-
Neobična čorba od praziluka!
Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...
-
Markiza: Savršena poslastica!
Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam svakako prijati u ovom periodu kada se temperatura lagano spušta... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...
-
Pohovane pečurke u sosu
Ne pripremamo tako često pohovane pečurke, a u ovoj varijanti one dobijaju potpuno novi ukus i mogu da posluže i kao zauska uz pivo i vino... Sos koji se priprema uz njih je jednostavan, a izuzetno ukusan i aromatičan, pa probajte da iznenadite goste ovakvim posluženjem...
-
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Piletina u soja sosu
Ako ste ljubitelj pikantne hrane obavezno pripremite piletinu na ovaj način.
-
Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
-
Potaž od graška i krompira
Uživajte u ukusnom i kremastom potažu koji razbuditi sva vaša čula!
-
Neobičan humus sa cveklom i paprikom
Ovaj humus je savršena kombinacija slatkoće cvekle i pikantnosti ljute paprike, a idealna je opcija ako želite zdravu užinu. Takođe je savršen dodatak jelima od mesa i krompira.
-
Starinska štrudla sa makom
Jesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.
-
Ramstek u umaku od senfa i vina
Priprema ramsteka može da bude veoma jednostavna, naročito ako sledite nekoliko korisnih saveta.
-
Bajadera sa malinama i kokosom
Recept kombinuje bogat ukus čokolade i kokosa sa osvežavajućim malinama, što je savršen spoj za ljubitelje slatkiša... Ako volite da eksperimentišete i isprobate nove ukuse obavezno pripremite ovaj savršen desert.
-
Musaka sa pečenim paprikama
Sjajan jesenji recept koji kombinuje mirise i ukuse pečene paprike i sočnog mlevenog mesa.