Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
11-09-2025
|13:26
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
4 kriške slanine, iseckane
¼ šolje prezli
1 srednja glavica luka, sitno seckana
6 čenova belog luka, sitno seckanih (oko 2 kašike)
½ kašičice tucane paprike
2 ½ šolje kukuruza (svežeg ili zamrznutog)
1 ½ kašičica soli
340 g paste
¾ šolje rendanog parmezana
½ šolje seckanog vlašca + još malo za posipanje
Priprema:
Pržite slaninu dok ne postane hrskava (oko 8 min). Izvadite na papirne ubruse, a 2 kašike masnoće sačuvajte. Na toj masnoći propržite prezle 2–3 min dok ne porumene. Izvadite sa strane. Na preostaloj masnoći propržite luk i beli luk 2 min, dodajte tucanu papriku i kukuruz pa kuvajte još 3 min. Dodajte 4 šolje vode i pastu. Kuvajte poklopljeno na srednjoj vatri, povremeno mešajući, 12–14 min. Umešajte parmezan dok ne postane kremasto, pa dodajte vlašac i slaninu. Poslužite posuto prženim prezlama i dodajte još malo vlašca.
PRIJATNO!