Pasta sa kukuruzom i slaninom

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.

11-09-2025

|

13:26

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

4 kriške slanine, iseckane

¼ šolje prezli

1 srednja glavica luka, sitno seckana 

6 čenova belog luka, sitno seckanih (oko 2 kašike)

½ kašičice tucane paprike

2 ½ šolje kukuruza (svežeg ili zamrznutog)

1 ½ kašičica soli

340 g paste

¾ šolje rendanog parmezana

½ šolje seckanog vlašca + još malo za posipanje

Priprema:
 

Pržite slaninu dok ne postane hrskava (oko 8 min). Izvadite na papirne ubruse, a 2 kašike masnoće sačuvajte. Na toj masnoći propržite prezle 2–3 min dok ne porumene. Izvadite sa strane. Na preostaloj masnoći propržite luk i beli luk 2 min, dodajte tucanu papriku i kukuruz pa kuvajte još 3 min. Dodajte 4 šolje vode i pastu. Kuvajte poklopljeno na srednjoj vatri, povremeno mešajući, 12–14 min. Umešajte parmezan dok ne postane kremasto, pa dodajte vlašac i slaninu. Poslužite posuto prženim prezlama i dodajte  još malo vlašca.

PRIJATNO!