Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
09-09-2025
|12:24
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g pilećeg filea, narezanog na komade
500 g sveže boranije, očišćene i narezane na manje komade
1 crvena paprika, narezana na trakice
1 luk, sitno seckan
2 paradajza, narezana na kolutove
3 čena belog luka, sitno seckana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušene paprike
So i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja. Dodajte narezane komade pilećeg mesa i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada je piletina gotova, izvadite je iz tiganja i stavite sa strane. U istom tiganju dodajte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte seckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte paradajz, crvenu papriku, beli luk i nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Dodajte narezanu boraniju u tiganj sa povrćem. Posolite, pobiberite, dodajte origano i sušenu papriku. Pokrijte tiganj i pustite da se sve kuva dok boranija ne postane mekana, povremeno mešajući. Kada je boranija skoro kuvana, vratite prženu piletinu u tiganj i promešajte. Neka se sve zajedno kuva još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Poslužite uz pire ili pirinač.
PRIJATNO!