Najukusnija boranija sa piletinom

Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

09-09-2025

|

12:24

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g pilećeg filea, narezanog na komade

500 g sveže boranije, očišćene i narezane na manje komade

1 crvena paprika, narezana na trakice

1 luk, sitno seckan

2 paradajza, narezana na kolutove

3 čena belog luka, sitno seckana

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica sušenog origana

1 kašičica sušene paprike

So i biber po ukusu

Priprema:

U tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja. Dodajte narezane komade pilećeg mesa i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada je piletina gotova, izvadite je iz tiganja i stavite sa strane. U istom tiganju dodajte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte seckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte paradajz, crvenu papriku, beli luk i nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Dodajte narezanu boraniju u tiganj sa povrćem. Posolite, pobiberite, dodajte origano i sušenu papriku. Pokrijte tiganj i pustite da se sve kuva dok boranija ne postane mekana, povremeno mešajući. Kada je boranija skoro kuvana, vratite prženu piletinu u tiganj i promešajte. Neka se sve zajedno kuva još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Poslužite uz pire ili pirinač.
 

PRIJATNO!