-
Poslednjih 5 pesama
- Yu Rock Misija - Za milion godina
- Aleksandra Radović - Carstvo Tuge
- Crvena jabuka - Sa tvojih usana
- Zana - Kum
- Tijana Bogicevic - Kad Odem
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Zdravlje
Sve što treba da znate o maslinama i njihovim blagodetima
Masline su mali plodovi koji rastu na drvetu masline (Olea europaea), a pripadaju grupi koštuničavih plodova, baš kao i trešnje, breskve, bademi, pistaći i mango. Poznate su po visokom sadržaju vitamina E i snažnih antioksidanata, a brojna istraživanja potvrđuju da mogu doprineti zdravlju srca i smanjiti rizik od osteoporoze i karcinoma.
Sezona jagoda: Evo koliko su zapravo zdrave
Jagode su mnogima omiljeno voće, ali je bitno da znate da su ujedno i jedna od najzdravijih namirnica.
-
Putovanja
Gradovi Evrope koje vredi posetiti i u koje se isplati ulagati 2025. godine
Gde vredi putovati, živeti i ulagati? Nova analiza konsultantske kuće Resonance Consultancy donosi odgovore.
Najsrećniji grad na svetu u 2025. godini: Zašto je evropska prestonica na vrhu liste
U 2025. godini, Kopenhagen je proglašen najsrećnijim gradom na svetu. Ovaj rezultat dolazi iz šestog izdanja Indeksa najsrećnijih gradova sveta, koji je napravljen na osnovu ocena građana u oblasti obrazovanja, zdravlja, ekonomije, mobilnosti, životne sredine i opšteg upravljanja.
-
Preporučujemo
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
Ne bacajte kuhinjske krpe čim se isprljaju – uz ovaj trik biće kao nove!
Kuhinjske krpe često upijaju masnoću i neugodne mirise, naročito ako ih koristimo u blizini šporeta.Umesto da ih bacate čim se isprljaju, isprobajte ove proverene kućne trikove – vaše krpe će zablistati kao nove!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.38 117.20 118.02 CHF 124.86 125.74 126.62 USD 102.76 103.48 104.20
-
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
16-01-2025 | 12:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Finist_4
Sastojci:
500 g pilećeg filea, narezanog na komade
500 g sveže boranije, očišćene i narezane na manje komade
1 crvena paprika, narezana na trakice
1 luk, sitno seckan
2 paradajza, narezana na kolutove
3 čena belog luka, sitno seckana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušene paprike
So i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja. Dodajte narezane komade pilećeg mesa i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada je piletina gotova, izvadite je iz tiganja i stavite sa strane. U istom tiganju dodajte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte seckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte paradajz, crvenu papriku, beli luk i nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Dodajte narezanu boraniju u tiganj sa povrćem. Posolite, pobiberite, dodajte origano i sušenu papriku. Pokrijte tiganj i pustite da se sve kuva dok boranija ne postane mekana, povremeno mešajući. Kada je boranija skoro kuvana, vratite prženu piletinu u tiganj i promešajte. Neka se sve zajedno kuva još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Poslužite uz pire ili pirinač.
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: