-
Poslednjih 5 pesama
- Magazin - Ginem
- Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
- Frajle - Menjam Dane
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Poslednja igra leptira - Srce od meda
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Punjeni paradajz sa sirom i spanaćem
Ako tokom ovih toplih dana tražite brz, zdrav i ukusan obrok koji se lako priprema, punjeni paradajz sa sirom i spanaćem je pravi izbor.
Pljeskavice od pasulja
Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.
-
Zdravlje
Sezona borovnica: Pretpostavka je da je ovo najzdravije voće
Izuzetno su ukusne, pa su sastavni deo različitih kolača, a često se preporučuju i kao dodatak ovsenoj kaši. Pored toga što su izuzetnog ukusa, borovnice su verovatno najzdravije voće koje možete da konzumirate.
Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce?
Vremenske prilike mogu igrati značajnu ulogu u pogoršanju određenih zdravstvenih stanja. Visoke temperature i velika vlažnost vazduha posebno su rizični za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.
-
-
Putovanja
Ovo je zvanično najbolja evropska zemlja za ravnotežu između posla i privatnog života
Bez obzira na to da li volite da radite punom parom ili više cenite svoj mir, jedno je sigurno – svima je potrebna zdrava ravnoteža između poslovnog i privatnog života. Dobar balans nije luksuz, već ključan faktor za mentalno i fizičko zdravlje.
Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke
Novinari prestižnog magazina Travel + Leisure zanimalo je kako najbolje doživeti Firencu, a odgovore su potražili kod onih koji ovaj grad najbolje poznaju - lokalaca. Od remek-dela renesanse do radionica za pravljenje paste i neodoljivog gelata, evo šta stanovnici ovog neverovatnog grada preporučuju da nikako ne propustite prilikom posete toskanskoj prestonici.
-
Preporučujemo
Prirodna zamka za komarce: Efikasno rešenje bez hemikalija!
Umesto da posežete za jakim hemijskim sprejevima koji često neprijatno mirišu i nisu idealni za korišćenje u zatvorenom prostoru, postoji jednostavno i bezbedno rešenje koje možete primeniti odmah - uz pomoć sastojaka koje već imate u kući.
Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!
Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 123.76 124.63 125.50 USD 101.28 102.00 102.71
-
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
16-01-2025 | 12:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Finist_4
Sastojci:
500 g pilećeg filea, narezanog na komade
500 g sveže boranije, očišćene i narezane na manje komade
1 crvena paprika, narezana na trakice
1 luk, sitno seckan
2 paradajza, narezana na kolutove
3 čena belog luka, sitno seckana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušene paprike
So i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja. Dodajte narezane komade pilećeg mesa i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada je piletina gotova, izvadite je iz tiganja i stavite sa strane. U istom tiganju dodajte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte seckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte paradajz, crvenu papriku, beli luk i nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Dodajte narezanu boraniju u tiganj sa povrćem. Posolite, pobiberite, dodajte origano i sušenu papriku. Pokrijte tiganj i pustite da se sve kuva dok boranija ne postane mekana, povremeno mešajući. Kada je boranija skoro kuvana, vratite prženu piletinu u tiganj i promešajte. Neka se sve zajedno kuva još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Poslužite uz pire ili pirinač.
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: