-
Poslednjih 5 pesama
- Azra - Balkan
- Viktorija I Dino Dvornik - Od Splita Do Beograda
- Tony Cetinski - Pisi Propalo
- Riblja čorba - Evo ti za taksi
- Nina Badrić - Dat ce nam bog
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Punjeni paradajz sa sirom i spanaćem
Ako tokom ovih toplih dana tražite brz, zdrav i ukusan obrok koji se lako priprema, punjeni paradajz sa sirom i spanaćem je pravi izbor.
Pljeskavice od pasulja
Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.
-
Zdravlje
Sezona borovnica: Pretpostavka je da je ovo najzdravije voće
Izuzetno su ukusne, pa su sastavni deo različitih kolača, a često se preporučuju i kao dodatak ovsenoj kaši. Pored toga što su izuzetnog ukusa, borovnice su verovatno najzdravije voće koje možete da konzumirate.
Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce?
Vremenske prilike mogu igrati značajnu ulogu u pogoršanju određenih zdravstvenih stanja. Visoke temperature i velika vlažnost vazduha posebno su rizični za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.
-
-
Putovanja
Ovo je zvanično najbolja evropska zemlja za ravnotežu između posla i privatnog života
Bez obzira na to da li volite da radite punom parom ili više cenite svoj mir, jedno je sigurno – svima je potrebna zdrava ravnoteža između poslovnog i privatnog života. Dobar balans nije luksuz, već ključan faktor za mentalno i fizičko zdravlje.
Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke
Novinari prestižnog magazina Travel + Leisure zanimalo je kako najbolje doživeti Firencu, a odgovore su potražili kod onih koji ovaj grad najbolje poznaju - lokalaca. Od remek-dela renesanse do radionica za pravljenje paste i neodoljivog gelata, evo šta stanovnici ovog neverovatnog grada preporučuju da nikako ne propustite prilikom posete toskanskoj prestonici.
-
Preporučujemo
Prirodna zamka za komarce: Efikasno rešenje bez hemikalija!
Umesto da posežete za jakim hemijskim sprejevima koji često neprijatno mirišu i nisu idealni za korišćenje u zatvorenom prostoru, postoji jednostavno i bezbedno rešenje koje možete primeniti odmah - uz pomoć sastojaka koje već imate u kući.
Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!
Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.38 117.20 118.02 CHF 123.44 124.31 125.18 USD 100.25 100.96 101.67
-
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
21-04-2025 | 11:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, myviewpoint
Sastojci:
500g fileta od ćuretine
2 šargarepe, iseckane na kolutove
1 crni luk, iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
250 ml belog vina
200 ml pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Sveži peršun ili ruzmarin za dekoraciju (opciono)
Priprema:Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani luk i šargarepu, i pržite ih dok luk ne postane staklast, a šargarepa malo omekša. Dodajte beli luk i pržite ga još oko 1 minut. Dodajte komade ćuretine u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada meso dobije boju, sipajte vino i pileći bujon preko mesa. Smanjite vatru i kuvajte meso u vinu i bujonu dok ne postane mekano i sočno, oko 20-25 minuta. Pazite da ne prekuvate meso kako ne bi postalo suvo.
Kada je meso kuvano, posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite ćuretinu u vinu toplu, i pospite obrok svežim peršunom ili ruzmarinom za dekoraciju.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Punjeni paradajz sa sirom i spanaćem
Ako tokom ovih toplih dana tražite brz, zdrav i ukusan obrok koji se lako priprema, punjeni paradajz sa sirom i spanaćem je pravi izbor.
Pljeskavice od pasulja
Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.
Dijetalna kupus čorba
Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: