Lagani kolač sa jabukama
Dan je sve kraći, a noći sve hladnije, pa je možda i pravi trenutak za jedan ovakav "jesenji" recept. Zato zauzmite svoje omiljeno mesto, pustite omiljenu seriju i uživajte u ovom laganom desertu.
23-09-2025
|13:18
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
2 kore patišpanja
2–3 jabuke
1 kašičica cimeta
200 ml pavlake za šlag
50 g bele čokolade
1 kašičica ekstrakta vanile
Šlag, žele ili seckane jabuke za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Oljuštite i iseckajte jabuke, pomešajte ih sa cimetom. Pripremite testo za patišpanj. Pomešajte polovinu testa sa polovinom jabuka i cimeta, sipajte u pleh i pecite 12–15 minuta. Ponovite isto sa drugom polovinom testa i jabuka za drugu koru. Za krem, pavlaku zagrejte i otopite belu čokoladu, dodajte vanilu i izmutite u glatku masu. Ohlađene kore slažite jednu na drugu. Premažite ih kremom sa vrha i sa strane. Dekorišite šlagom, želeom ili seckanim jabukama. Ostavite kolač u frižideru najmanje 1–2 sata pre serviranja.
PRIJATNO!