Lagani kolač sa jabukama

Dan je sve kraći, a noći sve hladnije, pa je možda i pravi trenutak za jedan ovakav "jesenji" recept. Zato zauzmite svoje omiljeno mesto, pustite omiljenu seriju i uživajte u ovom laganom desertu.

23-09-2025

|

13:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

2 kore patišpanja

2–3 jabuke

1 kašičica cimeta

200 ml pavlake za šlag

50 g bele čokolade

1 kašičica ekstrakta vanile

Šlag, žele ili seckane jabuke za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Oljuštite i iseckajte jabuke, pomešajte ih sa cimetom. Pripremite testo za patišpanj. Pomešajte polovinu testa sa polovinom jabuka i cimeta, sipajte u pleh i pecite 12–15 minuta. Ponovite isto sa drugom polovinom testa i jabuka za drugu koru. Za krem, pavlaku zagrejte i otopite belu čokoladu, dodajte vanilu i izmutite u glatku masu. Ohlađene kore slažite jednu na drugu. Premažite ih kremom sa vrha i sa strane. Dekorišite šlagom, želeom ili seckanim jabukama. Ostavite kolač u frižideru najmanje 1–2 sata pre serviranja.

PRIJATNO!