Teleći gulaš sa paprikom

Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

17-09-2025

|

12:25

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

600 g teletine

600 g crnog luka

2 veće šargarepe

2 crvene paprike (ispečene, pa očišćene od kožice i semenki)

2 dl paradajz soka

so, biber, lovorov list

1 kašičica aleve paprike

po potrebi vode

3 kašike ulja

Priprema:

Luk sitno naseckati, šargarepu naseći na krupnije komade. Meso iseckati na kockice. U šerpu sipati ulje, dodati luk i prodinstati, pa ubaciti šargarepu i meso. Dinstati oko 15 minuta, zatim dodati paradajz sok i začine. Kuvati oko sat i po, uz postepeno dolivanje vode. Pola sata pred kraj kuvanja dodati prethodno ispečene i očišćene crvene paprike. Servirati uz testeninu ili pire krompir.
 

PRIJATNO!