Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
17-09-2025
|12:25
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
600 g teletine
600 g crnog luka
2 veće šargarepe
2 crvene paprike (ispečene, pa očišćene od kožice i semenki)
2 dl paradajz soka
so, biber, lovorov list
1 kašičica aleve paprike
po potrebi vode
3 kašike ulja
Priprema:
Luk sitno naseckati, šargarepu naseći na krupnije komade. Meso iseckati na kockice. U šerpu sipati ulje, dodati luk i prodinstati, pa ubaciti šargarepu i meso. Dinstati oko 15 minuta, zatim dodati paradajz sok i začine. Kuvati oko sat i po, uz postepeno dolivanje vode. Pola sata pred kraj kuvanja dodati prethodno ispečene i očišćene crvene paprike. Servirati uz testeninu ili pire krompir.
PRIJATNO!