Kremasti pileći paprikaš

Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...

19-09-2025

|

14:46

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
 

500 g pilećeg mesa (bataci, karabataci ili belo meso po izboru)

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

3 crvene paprike

1 šargarepa

4 krompira, iseckana na kockice

200 g kuvanog paradajza (ili pasiranog paradajza)

1 lovorov list

1 kašičica aleve paprike

1 kašika brašna

ulje po potrebi

so i biber po ukusu

peršun za posipanje

Priprema:
 

Luk, beli luk, paprike i šargarepu stavite u seckalicu i usitnite u pastu, pa je na malo ulja prodinstajte dok ne omekša i zamiriše. Dodajte pileće meso i kratko propržite da blago porumeni, a zatim ubacite krompir isečen na kockice i nalijte vodom da sve prekrije. Ubacite lovorov list i kuvajte oko dvadeset minuta, pa dodajte kuvani paradajz, so, biber i alevu papriku. U posebnom tiganju napravite zaprsku tako što ćete propržiti brašno na malo ulja, pa je dodajte u paprikaš i dobro promešajte. Kuvajte još desetak do petnaest minuta, dok se paprikaš ne zgusne i krompir ne skuva. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.

PRIJATNO!