Kremasti pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
19-09-2025
|14:46
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (bataci, karabataci ili belo meso po izboru)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 crvene paprike
1 šargarepa
4 krompira, iseckana na kockice
200 g kuvanog paradajza (ili pasiranog paradajza)
1 lovorov list
1 kašičica aleve paprike
1 kašika brašna
ulje po potrebi
so i biber po ukusu
peršun za posipanje
Priprema:
Luk, beli luk, paprike i šargarepu stavite u seckalicu i usitnite u pastu, pa je na malo ulja prodinstajte dok ne omekša i zamiriše. Dodajte pileće meso i kratko propržite da blago porumeni, a zatim ubacite krompir isečen na kockice i nalijte vodom da sve prekrije. Ubacite lovorov list i kuvajte oko dvadeset minuta, pa dodajte kuvani paradajz, so, biber i alevu papriku. U posebnom tiganju napravite zaprsku tako što ćete propržiti brašno na malo ulja, pa je dodajte u paprikaš i dobro promešajte. Kuvajte još desetak do petnaest minuta, dok se paprikaš ne zgusne i krompir ne skuva. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
PRIJATNO!