Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...
12-09-2025
|13:46
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
5 jaja
200 g šećera
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
50 g kakaa
1 prašak za pecivo
Fil:
200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Dodati mleko, ulje, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i sipati u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C oko 30 minuta. Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, pa dodati izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada potpuno ne otopi i dobije glatka smesa. Ohlađen biskvit preseći na dva dela. Premazati polovinom fila, poklopiti drugim delom biskvita i preliti ostatkom fila. Ostaviti u frižideru nekoliko sati pre serviranja.
PRIJATNO!