Fenomenalna čokoladna torta

Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...

12-09-2025

|

13:46

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:
 

5 jaja
200 g šećera
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
50 g kakaa
1 prašak za pecivo

Fil:
 

200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake


Priprema:
 

Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Dodati mleko, ulje, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i sipati u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C oko 30 minuta. Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, pa dodati izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada potpuno ne otopi i dobije glatka smesa. Ohlađen biskvit preseći na dva dela. Premazati polovinom fila, poklopiti drugim delom biskvita i preliti ostatkom fila. Ostaviti u frižideru nekoliko sati pre serviranja.


PRIJATNO!