-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Rezak - Sudbina
- Gibonni - Mirakul
- Željko Joksimović - Nije do mene
- Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
- Dejan Cukić - Letnje kise
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Musaka sa pire krompirom
Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
-
Zdravlje
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora
Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.02 125.91 126.79 USD 100.36 101.07 101.77
-
Skriveni svet gljiva: Kako funkcionišu i zašto su nam neophodne?
Gljive su fascinantan, obilan i neophodan deo života na našoj planeti. Iako na prvi pogled mogu delovati kao jednostavni organizmi, njihova građa i funkcije su izuzetno složene - i naučnici i dalje otkrivaju nove podatke o njima.
-
Da li znate koja je to najređa krva grupa na svetu?
Ako ste ikada istraživali na internetu koja je najređa krvna grupa, verovatno ste naišli na više pitanja nego odgovora. Ukratko, najređa krvna grupa za koju svi znamo je AB.
-
Naš mozak ima „memoriju obroka“ koje utiče na osećaj gladi!
Naučnici su dugo sumnjali da pamćenje igra ulogu u tim porivima za hranom, ali moždani mehanizmi iza tog procesa do sada nisu bili potpuno jasni.
-
Da li je za vas petak 13. najstrašniji dan u godini?
Dok su neki današnji dan dočekali potpuno ravnodušno, drugi ipak smatraju da je ovo dan koji treba „preživeti“ - bez nepotrebnih izlazaka, rizika i izazivanja sudbine. Ali zašto baš petak 13. ima tako lošu reputaciju i zbog čega ga mnogi povezuju s nesrećom?
-
Šta "bebi govor" otkriva o ranom učenju jezika?
Način na koji odrasli govore sa bebama – nežno, usporeno i pevušljivo – poznat kao infant-directed speech (IDS), ili govor usmeren ka bebama, već decenijama privlači pažnju istraživača. Ispostavlja se da ovaj poseban stil komunikacije nije samo simpatično brbljanje, već može igrati važnu ulogu u razvoju jezičkih veština kod dece.
-
Potvrđeno je: Ljudi zaista često liče na svoje pse!
Mnogi vlasnici pasa se pitaju da li imaju sličnosti sa svojim ljubimcima – bilo da je reč o smirenom temperamentu, društvenoj prirodi ili čak tvrdoglavosti.
-
Crveni tepih sa festivala u Kanu prodaje se na kilogram, a evo koliko košta!
Crveni tepih sa stepenica zgrade u kojoj se održava Filmski festival u Kanu svakodnevno je menjan od 13. do 24. maja, tokom trajanja manifestacije, a sada se prodaje po ceni od jednog evra po kilogramu.
-
Kofein i san: Šta se dešava u mozgu dok spavate pod njegovim uticajem?
Znamo da kofein, zahvaljujući svom stimulativnom dejstvu, nije najbolji izbor za piće pred spavanje – barem ne ako želite kvalitetan odmor. Međutim, novo istraživanje donosi još dublji uvid u to kako kofein zapravo utiče na mozak tokom sna.
-
Poštansko sanduče odlazi u istoriju: Danska ukida državnu poštu posle četiri veka
U Danskoj, jednoj od najdigitalizovanijih zemalja sveta, poštansko sanduče uskoro će postati stvar prošlosti. Nakon više od 400 godina, danska državna poštanska služba PostNord prestaje sa dostavom pisama, a poštansko sanduče – nekada simbol tradicije, romantike i svakodnevne komunikacije – počinje da nestaje iz gradova i sela.
-
Slavimo Svetski dan krofni: poslastica koja je obeležila istoriju!
Retko ko može da odoli ovom mirisnom, mekanom, prženom savršenstvu. Bilo da volite klasične, punjene, ušećerene, glazirane ili sa čokoladom, krofne su slatko zadovoljstvo koje spaja ljude širom sveta.
-
Parmezan otvoren posle 27 godina postavio novi rekord u sazrevanju
Kotur parmiđano ređana (Parmigiano Reggiano) otvoren je posle neverovatnih 27 godina i tri meseca – što je šest godina duže od prethodnog rekorda. Ovaj sir koji je izuzetno dugo sazrevao proslavljen je kao „autentični dragulj prirode“ i postao je novi šampion dugovečnosti u svetu parmezana.
-
Šta 25 godina istraživanja otkriva o starenju mozga?
Starenje mozga već decenijama izaziva interesovanje naučnika i javnosti. Sada je istraživački program koji je trajao 25 godina pružio ključne uvide o faktorima koji utiču na kognitivne sposobnosti tokom života.