Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Zdravko Čolić - E draga, draga

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - E draga, draga
    2. Riblja čorba - Evo ti za taksi
    3. Danijela - Da je sladje zaspati
    4. Massimo - Jugo
    5. Željko Samardžić - Ljubav Na Papiru
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tajči - Utorak - Mojih 50
    2. 13. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 13. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 13. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Tajči - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Musaka sa pire krompirom Musaka sa pire krompirom

    Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.

    Starinski kolač sa šljivama Starinski kolač sa šljivama

    Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...

  • Zdravlje
    Namirnice koje ne treba da jedete nakon isteka roka trajanja Namirnice koje ne treba da jedete nakon isteka roka trajanja

    Nisu svi rokovi trajanja fleksibilni, a lekari i nutricionisti objašnjavaju koje namirnice postaju rizične čim pređu svoj bezbedni rok.

    Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak? Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?

    Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva

    Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.

    Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu

    Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.

  • Preporučujemo
    Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren

    Soda bikarbona, odnosno natrijum-bikarbonat, pravi je heroj svake kuhinje, neizostavan je sastojak u mnogim receptima, ali i moćno sredstvo za čišćenje i neutralisanje neprijatnih mirisa. Jeftina je, lako dostupna i mnogo ekološkija od većine drugih sredstava za čišćenje, pa ne čudi što je stalni član gotovo svakog domaćinstva.

    Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora

    Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 125.09 125.97 126.86
    USD 100.10 100.81 101.51
  • Povezani članci
  • Namirnice koje ne treba da jedete nakon isteka roka trajanja

    Nisu svi rokovi trajanja fleksibilni, a lekari i nutricionisti objašnjavaju koje namirnice postaju rizične čim pređu svoj bezbedni rok.




    15-10-2025 | 11:07 | Autor/Izvor: Naxi media, Real Simple

    Foto: Bigstock, Elena Dzjuba

     

    Održavanje frižidera i ostave može da deluje kao posao bez kraja, a posebno je loš osećaj kad dođemo do bacanja uvenule zelene salate ili posivelog mesa za burgere, znajući da ste potrošili novac i hranu. Ipak, bezbednost hrane je najvažnija - bacanje potencijalno opasnih namirnica ključno je da biste zaštitili sebe i one koje hranite.


    U prodavnici većina pakovanih proizvoda ima oznaku „rok trajanja” i/ili „prodati do”. Oznaka „prodati do” služi prodavcima da znaju kada da zamene proizvod svežijim, a većina trajnih proizvoda može se bezbedno konzumirati i nakon tog datuma - možda neće biti najsvežiji, ali rizik po zdravlje je minimalan.


    Rok trajanja (ili „upotrebiti do”) označava poslednji dan kada se namirnica može sigurno konzumirati. Nakon tog datuma može postati rizična ili čak toksična. Neke namirnice, poput smrznutih jela, suvih testenina, začina ili meda, mogu trajati duže, ali sledećih šest namirnica nikako ne treba jesti nakon isteka roka trajanja.


    1. Sirovo meso

     

    „Sirovo meso poput piletine, junetine i svinjetine nikada ne bi trebalo jesti nakon isteka roka,” upozorava dr Sintija Odogvu. „Vrlo brzo se kvari i razvija štetne bakterije poput salmonelle i E. coli, koje izazivaju trovanje hranom.”

     

    2. Sirova riba i morski plodovi

     

    Kao i meso, i sirova riba nakon isteka roka predstavlja ozbiljan rizik. Ribu je najbolje pojesti istog dana kada je kupljena, a nakon 48 sati smatra se nebezbednom. Znakovi pokvarene ribe su sluzav sloj i neprijatan miris koji više podseća na hemikalije nego na more.


    3. Suhomesnati proizvodi i naresci

    „Kada suhomesnati proizvodi i gotove nareske pređu rok trajanja, neophodno ih je baciti,” kaže dr Odogvu. „Mogu se kontaminirati Listerijom, bakterijom koja se razmnožava čak i u frižideru.”

     

    Ako meso ima sivo-zelenu nijansu ili deluje neobično sluzavo, vreme mu je isteklo.

     

    4. Pakovane salate

     

    „Gotove pakovane salate treba baciti odmah po isteku roka,” savetuje dr Odogvu. „Pred kraj roka u njima se brzo razvijaju mikroorganizmi koji ne samo da kvare salatu, već mogu izazvati trovanje hranom.”


    Ako salatu prespete u drugu posudu, obavezno na nju zalepite datum sa originalnog pakovanja.


    5. Nepasterizovani sirevi

     

    „Nepasterizovani sirevi poput brija treba da se bace čim im istekne rok trajanja, jer mogu sadržati bakteriju Listeria,” objašnjava dr Odogvu. To se odnosi i na druge sveže i meke sireve - fetu, queso fresco i slične.


    6. Pečurke

     

    Pokvarene pečurke su posebno opasne. Ako postanu sluzave ili promene boju, treba ih odmah baciti. Mogu sadržati bakterije i toksine, poput botulina, koji izazivaju ozbiljna trovanja.

    Najbolje ih je čuvati u papirnoj kesi obloženoj ubrusom u frižideru - tako upijaju višak vlage i duže ostaju sveže.

  • Pročitajte i...
    Maslinovo ulje Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?

    Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.

    Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane

    Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.

    Kako odrediti najbolje vreme za spavanje? Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?

    Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.

    Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu

    Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: