-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado i Rodja - Draga
- Toše Proeski - Jedina
- Crvena jabuka - Ti znaš
- Viktorija - Arija
- Merlin - Sve Do Medalje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Svetski „zaboravni“ dan!
Verovatno nikada niste čuli za Dan „zaboravio/la sam“ - i gotovo smo sigurni da ga ne obeležavate, ali verujte, postoji, i to s razlogom! Ovaj neobični praznik posvećen je svim onim trenucima kada smo zaboravili rođendan, godišnjicu, važan sastanak ili prosto da se javimo nekome.
-
Kako naš mozak donosi odluku i pre nego što postanemo svesni iste!
Pre nego što svesno donesemo odluku, naš mozak je već u punoj aktivnosti. Počinje da prikuplja informacije, razmatra moguće opcije i polako se priklanja jednom izboru, a da toga nismo ni svesni.
-
Ruski rudari pronašli bubašvabu staru 40 miliona godina
Fosilizovani insekt otkriven je u komadu ćilibara u Kalinjingradskoj oblasti.
-
Da li korišćenje veštačke inteligencije „zaglupljuje“? Evo šta kažu naučnici
Otkad se pojavio ChatGPT pre skoro tri godine, uticaj veštačke inteligencije (AI) na učenje postao je jedna od najvažnijih tema u oblasti obrazovanja. Da li je AI koristan alat za personalizovano učenje – ili prečica do ocene?
-
11 reči koje koristimo svakodnevno, a nekada su bile brendovi!
Zamislite uspeh toliko velik da je ime vašeg proizvoda postalo sinonim za celu kategoriju. Ova pojava, iako pokazatelj vrhunske prepoznatljivosti brenda, dolazi sa svojim dobrim i lošim stranama, a mnogi poznati brendovi su se suočili s ovim izazovom.
-
Zašto ptice imaju neobičan apetit i obožavaju kiselu hranu?
Dok većina sisara instinktivno izbegava kiselu hranu, crvendać bez problema pojede bobice koje su toliko kisele da bi većini ljudi naterale suze na oči. Kako ptice uspevaju da podnesu takve količine kiseline?
-
Naučnici otkrili novu krvnu grupu - najređu na svetu
Francuskinja sa karipskog ostrva Gvadelupe jedina je poznata osoba na svetu koja nosi novu krvnu grupu, nazvanu "Gwada negativ", saopštila je Francuska agencija za transfuziju krvi (EFS).
-
Gen Z koristi ChatGPT kao terapiju - stručnjaci upozoravaju na rizike
Na društvenim mrežama sve je više primera ljudi koji koriste ChatGPT kao zamenu za psihoterapiju, uz tvrdnje da im svakodnevni razgovori sa četbotom pomažu više nego godine klasične terapije. Licencirani terapeuti, međutim, upozoravaju da korišćenje veštačke inteligencije na ovaj način sa sobom nosi mnoge rizike koji se često zanemaruju.
-
Istina ili mit? Da li zaista gutamo paukove tokom noći
Često nailazimo na podatak da ljudi tokom godine u snu pojedu u proseku osam paukova, ali realnost je sasvim drugačija.
-
Skriveni svet gljiva: Kako funkcionišu i zašto su nam neophodne?
Gljive su fascinantan, obilan i neophodan deo života na našoj planeti. Iako na prvi pogled mogu delovati kao jednostavni organizmi, njihova građa i funkcije su izuzetno složene - i naučnici i dalje otkrivaju nove podatke o njima.
-
Da li znate koja je to najređa krva grupa na svetu?
Ako ste ikada istraživali na internetu koja je najređa krvna grupa, verovatno ste naišli na više pitanja nego odgovora. Ukratko, najređa krvna grupa za koju svi znamo je AB.
-
Naš mozak ima „memoriju obroka“ koje utiče na osećaj gladi!
Naučnici su dugo sumnjali da pamćenje igra ulogu u tim porivima za hranom, ali moždani mehanizmi iza tog procesa do sada nisu bili potpuno jasni.