-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
- Indexi - Sanjam
- Tony Cetinski - Opet Si Pobijedila
- Boris Rezak - Tako lako
- Mirzino Jato - Apsolutno tvoj
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Aromatični pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
-
Zdravlje
Prirodni načini za regulaciju hormona i više energije
Hormoni utiču na gotovo sve procese u našem telu, od sna, apetita i energije, do raspoloženja i metabolizma. Kada su u disbalansu, osećamo posledice u vidu umora, promena raspoloženja, problema sa težinom i mnogih drugih tegoba.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
Putovanja
Zašto je baš Lisabon na vrhu liste najsrećnijih gradova za posetu?
Putovanja mogu da budu stresna. Ponekad se isplati nekoliko napornih dana da bismo otkrili mesto koje nam može promeniti život. Ali, ne tragamo uvek za samospoznajom i transformacijom već često želimo samo odmor koji će nas opustiti, a mi ćemo se vratiti kući sa više pozitivne energije.
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
-
Preporučujemo
Spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da čuvate pored šporeta!
Prostor oko šporeta često deluje kao savršeno mesto za odlaganje stvari koje vam trebaju dok kuvate. Ipak, mnogi predmeti koje možda sada držite tik uz rernu i ringlu ne podnose visoke temperature i najbolje je da ih odmah premestite.
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.58 125.46 126.34 USD 98.82 99.51 100.21
-
Aromatični pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
19-09-2025 | 14:46 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, myviewpoint
Sastojci:500 g pilećeg mesa (bataci, karabataci ili belo meso po izboru)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 crvene paprike
1 šargarepa
4 krompira, iseckana na kockice
200 g kuvanog paradajza (ili pasiranog paradajza)
1 lovorov list
1 kašičica aleve paprike
1 kašika brašna
ulje po potrebi
so i biber po ukusu
peršun za posipanje
Priprema:
Luk, beli luk, paprike i šargarepu stavite u seckalicu i usitnite u pastu, pa je na malo ulja prodinstajte dok ne omekša i zamiriše. Dodajte pileće meso i kratko propržite da blago porumeni, a zatim ubacite krompir isečen na kockice i nalijte vodom da sve prekrije. Ubacite lovorov list i kuvajte oko dvadeset minuta, pa dodajte kuvani paradajz, so, biber i alevu papriku. U posebnom tiganju napravite zaprsku tako što ćete propržiti brašno na malo ulja, pa je dodajte u paprikaš i dobro promešajte. Kuvajte još desetak do petnaest minuta, dok se paprikaš ne zgusne i krompir ne skuva. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: