-
Poslednjih 5 pesama
- Plavi orkestar - Bolje Biti Pijan, Nego Star
- Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
- Kaliopi & Zeljko Samardzic - Znam
- Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
- Meri Cetinić - Potraži me u predgradju
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
-
Zdravlje
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
Sve što treba da znate o maslinama i njihovim blagodetima
Masline su mali plodovi koji rastu na drvetu masline (Olea europaea), a pripadaju grupi koštuničavih plodova, baš kao i trešnje, breskve, bademi, pistaći i mango. Poznate su po visokom sadržaju vitamina E i snažnih antioksidanata, a brojna istraživanja potvrđuju da mogu doprineti zdravlju srca i smanjiti rizik od osteoporoze i karcinoma.
-
-
Putovanja
Gradovi Evrope koje vredi posetiti i u koje se isplati ulagati 2025. godine
Gde vredi putovati, živeti i ulagati? Nova analiza konsultantske kuće Resonance Consultancy donosi odgovore.
Najsrećniji grad na svetu u 2025. godini: Zašto je evropska prestonica na vrhu liste
U 2025. godini, Kopenhagen je proglašen najsrećnijim gradom na svetu. Ovaj rezultat dolazi iz šestog izdanja Indeksa najsrećnijih gradova sveta, koji je napravljen na osnovu ocena građana u oblasti obrazovanja, zdravlja, ekonomije, mobilnosti, životne sredine i opšteg upravljanja.
-
Preporučujemo
Prirodno rešenje protiv mušica: Biljka koja štiti vaš dom bez hemije
Kako temperature rastu, sve češće primećujemo pojavu mušica i drugih sitnih insekata u domovima. Mušice su mnogima među najdosadnijim napastima – uporne su, lete svuda po kući i teško ih je oterati. Ipak, postoji jednostavan i prirodan način da ih sprečite da uopšte uđu u vaš prostor – posadite mentu.
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 124.24 125.12 126.00 USD 102.59 103.32 104.04
-
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
07-05-2025 | 14:28 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Trendy_Rowdy
Sastojci:
Za kore:300 g mlevenih lešnika
200 g tamne čokolade (70% kakaa)
150 g putera
150 g šećera
4 jaja
1 kašičica vanilin šećera
Prstohvat soli
1 kašika brašnaZa fil:
200 g tamne čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema:Umutite puter sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Dodajte jedno po jedno jaje, muteći dobro između svakog dodavanja. Otopite čokoladu na pari i dodajte je smesi, zajedno sa mlevenim lešnicima. Dobro promešajte. Dodajte vanilu, so i na kraju umešajte brašno. Smesu sipajte u kalup za tortu (prethodno obložen papirom za pečenje) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
Dok se kore peku, pripremite fil tako što ćete otopiti čokoladu na pari, a zatim dodati zagrejanu slatku pavlaku. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Kada su kore pečene i ohlađene, premažite filom između svake kore i sa strane.
Ukrasite tortu po želji, možete dodati naseckane lešnike ili čokoladne mrvice. Ostavite tortu da se ohladi.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: