-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Jedina
- Laki Pingvini - Pokreni me
- Azra - A Sta Da Radim
- Aleksandra Radović - Beskrajno
- Tap 011 - Zbog tebe
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 124.43 125.31 126.18 USD 98.79 99.49 100.18
-
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
16-09-2025 | 11:33 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Bravissimos
Najsigurniji način: frižider
Najpouzdanija metoda je prebacivanje hrane iz zamrzivača u frižider i ostavljanje da se postepeno odmrzava na niskoj, stabilnoj temperaturi. Vreme potrebno za odmrzavanje zavisi od vrste i količine namirnica:
Pileća prsa (500 g): 12–24 sataMlevena ili dinstana govedina (500 g): 12–16 sati
Riblji fileti (200 g): 6–8 sati
Pripremljena jela (ostaci): 6–12 sati
Kako biste izbegli kapanje i kontaminaciju drugih namirnica, hranu uvek stavite na tanjir ili u posudu.
Kada nemate vremenaAko žurite, možete koristiti mikrotalasnu. Čim se hrana odledi, odmah je pripremite, jer ako stoji ponovo može da postane nebezbedna.
Druga brza opcija je metoda sa hladnom vodom: meso stavite u nepropusnu kesu, potopite u posudu sa hladnom vodom i menjajte vodu na svakih 30 minuta. Manji komadi mesa obično se odmrznu za oko sat vremena, dok za celo pile može biti potrebno 2-4 sata.Pravila kojih se uvek treba pridržavati
Hranu nikada ne ostavljajte da se odmrzava na sobnoj temperaturi.
Ne zamrzavajte ponovo sirove namirnice koje su već odmrznute.
U frižideru uvek prekrijte hranu kako biste sprečili širenje bakterija.
Pravilno odmrzavanje nije samo stvar higijene, već i način da sačuvate ukus i kvalitet hrane. -
Pročitajte i...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da čuvate pored šporeta!
Prostor oko šporeta često deluje kao savršeno mesto za odlaganje stvari koje vam trebaju dok kuvate. Ipak, mnogi predmeti koje možda sada držite tik uz rernu i ringlu ne podnose visoke temperature i najbolje je da ih odmah premestite.
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: