-
Poslednjih 5 pesama
- Viktorija - Ljubav je samo reč
- Tony Cetinski - Mjesecar
- Time - Makedonija
- Tap 011 - Sto dana u mesecu
- Prljavo Kazalište - Moj bijeli labude
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
-
Zdravlje
Zašto dolazi do krvarenja iz nosa i kako ga zaustaviti?
Krvarenje iz nosa može biti posledica raznih faktora - od suvog vazduha do povišenog krvnog pritiska. Iako se većina slučajeva može rešiti kod kuće, važno je obratiti se lekaru ako krvarenje ne prestaje ili se često ponavlja.
Pet navika koje ubrzavaju metabolizam, pored vežbanja
Metabolizam često zvuči kao složen pojam: neki ljudi ga imaju prirodno bržeg ritma, dok se drugi bore sa sporijim procesima. „Metabolizam je zbir svih biohemijskih reakcija koje se odvijaju u našem telu“, objašnjava Dr Momo Vuyisich, klinički istraživač. „To uključuje kontrakcije mišića, varenje hrane, apsorpciju i transport hranljivih materija, pretvaranje hranljivih materija u energiju, rad neurona, detoksikaciju jetre i bubrega i još mnogo toga. Kada sve te reakcije funkcionišu na optimalnom nivou, telo je zdravo. Kada postanu prespore ili prebrze dolazi do bolesti.“
-
Putovanja
Kraj jedne ere: Ove evropske zemlje ukidaju pečate u pasošima
Od 12. oktobra stupa na snagu novi sistem vizne autorizacije u ovim zemljama, a pečati u pasošima postaće prošlost za mnoge putnike.
Posetite ove jeseni Prag!
Glavni grad Češke s ponosom nosi titulu jednog od najlepših evropskih gradova, a za to su zaslužni prelepa arhitektura i bajkovita atmosfera koja posebno dolazi do izražaja s prvim jesenjim danima.
-
Preporučujemo
Tri sjajna načina da "oživite" parket i da ponovo izgleda kao nov
Ako želite da osvežite parket važno je da zapamtite ove ključne korake. Drveni podovi su izdržljiv i odličan izbor, a dodaju i toplinu gotovo svakom domu, zahvaljujući širokom izboru vrsta drveta, šara i završnih obrada. Iako mnogi tvrde da su bezvremenski, s vremenom ipak pokazuju znake starosti ako se ne održavaju pravilno.
Saveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.52 125.40 126.27 USD 99.31 100.01 100.71
-
Njoke u belom sosu!
Brzo, kremasto i neodoljivo jelo...
08-09-2025 | 12:42 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, FomaA
Sastojci (za 2–3 osobe):
500 g svežih njoka
150 g dimljene slanine (ili pancete)
200 ml pavlake za kuvanje (ili biljne alternative)
1 manji crni luk
2 čena belog luka
30 g parmezana (plus malo za posipanje)
kašika maslinovog ulja ili malo putera
so i biber po ukusu
svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Skuvajte njoke prema uputstvu sa pakovanja - obično im je dovoljno 2–3 minuta u ključaloj slanoj vodi. Kada isplivaju na površinu, vadite ih rešetkastom kašikom i ostavite sa strane. Isecite slaninu na tanke trakice i propržite je na suvom tiganju dok ne postane hrskava. Izvadite je na tanjir obložen ubrusom. U istom tiganju dodajte malo maslinovog ulja ili putera, pa propržite sitno seckan crni i beli luk dok ne omekšaju i zamirišu. Sipajte pavlaku za kuvanje, dodajte rendani parmezan, začinite solju i biberom. Mešajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne i postane kremast. Ubacite kuvane njoke u sos, lagano promešajte i dodajte hrskavu slaninu. Poslužite toplo, posuto još malo parmezana i svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
Nudle sa pečurkama
Poslednjih godina nudle su postale popularne i u našoj zemlji, pa ako ste već postali ljubitelji isprobajte i ovaj lagani recept sa pečurkama...
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: