Grčka pileća supa sa limunom

Supa koji ima pun i aromatičan ukus oduševiće sve gurmane i ljubitelje grčke kuhinje.

02-09-2025

|

12:13

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

1 l pilećeg temeljca

1 l vode

340 g pilećeg filea

3 trakice limunove kore (5 cm)

2 kašike limunovog soka

2 srednje šargarepe, krupno rendane

1 crveni luk, sitno seckan

100 g dugog zrna pirinča (ispran)

3 žumanca

so, biber

mirođija, peršun, kurkuma

Priprema:

U šerpi kuvajte temeljac, vodu, pileće belo meso, šargarepu, luk i limunovu koru. Kad proključa, smanjite vatru i kuvajte 15 minuta. Izvadite meso i limunovu koru, meso usitnite. U supu dodajte pirinač, so i biber, pa kuvajte 12-15 minuta. Umutite žumanca sa limunovim sokom. Postepeno dodajte malo vruće supe u smesu, mešajući, pa je vratite u šerpu (supa ne sme da ključa). Vratite meso, zagrejte 2–3 minuta i dodajte mirođiju, kurkumu i peršun.

PRIJATNO!