
Grčka pileća supa sa limunom
Supa koji ima pun i aromatičan ukus oduševiće sve gurmane i ljubitelje grčke kuhinje.
02-09-2025
|12:13
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
1 l pilećeg temeljca
1 l vode
340 g pilećeg filea
3 trakice limunove kore (5 cm)
2 kašike limunovog soka
2 srednje šargarepe, krupno rendane
1 crveni luk, sitno seckan
100 g dugog zrna pirinča (ispran)
3 žumanca
so, biber
mirođija, peršun, kurkuma
Priprema:
U šerpi kuvajte temeljac, vodu, pileće belo meso, šargarepu, luk i limunovu koru. Kad proključa, smanjite vatru i kuvajte 15 minuta. Izvadite meso i limunovu koru, meso usitnite. U supu dodajte pirinač, so i biber, pa kuvajte 12-15 minuta. Umutite žumanca sa limunovim sokom. Postepeno dodajte malo vruće supe u smesu, mešajući, pa je vratite u šerpu (supa ne sme da ključa). Vratite meso, zagrejte 2–3 minuta i dodajte mirođiju, kurkumu i peršun.
PRIJATNO!