Pileća krilca u sosu

Jelo koje deca, ali i odrasli obožavaju. Takođe, krilca u sosu mogu da budu i savršena grickalica, ako u ovom periodu okupljate društvo i pratite sportska dešavanja...

28-08-2025

|

13:03

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca

2 kašike ulja

So i biber po ukusu

1 kašičica dimljene ili obične paprike

1 kašičica belog luka u prahu (ili 2-3 čena svežeg)

Za sos:

100 g kečapa

2 kašike meda (ili smeđeg šećera)

2 kašike soja sosa

1 kašika sirćeta (jabukovog ili vinskog)

1 kašičica senfa

Prstohvat ljute paprike 

Priprema:

Operite krilca i dobro ih osušite papirnim ubrusom. Zatim ih začinite solju, biberom, paprikom i belim lukom. Ostavite da odstoje oko 30 minuta. Rasporedite krilca u pleh obložen papirom za pečenje i premažite ih sa malo ulja.

Pecite u rerni na 200°C oko 35-40 minuta, povremeno ih okrećući. Za to vreme pripremite sos: sve sastojke pomešajte u šerpici i krčkajte 5 minuta dok se ne zgusne. Kada su krilca pečena, premažite ih sosom i vratite u rernu još 5-10 minuta da se karamelizuju.

PRIJATNO!