Pileća krilca u sosu
Jelo koje deca, ali i odrasli obožavaju. Takođe, krilca u sosu mogu da budu i savršena grickalica, ako u ovom periodu okupljate društvo i pratite sportska dešavanja...
28-08-2025
|13:03
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 kg pilećih krilaca
2 kašike ulja
So i biber po ukusu
1 kašičica dimljene ili obične paprike
1 kašičica belog luka u prahu (ili 2-3 čena svežeg)
Za sos:
100 g kečapa
2 kašike meda (ili smeđeg šećera)
2 kašike soja sosa
1 kašika sirćeta (jabukovog ili vinskog)
1 kašičica senfa
Prstohvat ljute paprike
Priprema:
Operite krilca i dobro ih osušite papirnim ubrusom. Zatim ih začinite solju, biberom, paprikom i belim lukom. Ostavite da odstoje oko 30 minuta. Rasporedite krilca u pleh obložen papirom za pečenje i premažite ih sa malo ulja.
Pecite u rerni na 200°C oko 35-40 minuta, povremeno ih okrećući. Za to vreme pripremite sos: sve sastojke pomešajte u šerpici i krčkajte 5 minuta dok se ne zgusne. Kada su krilca pečena, premažite ih sosom i vratite u rernu još 5-10 minuta da se karamelizuju.
PRIJATNO!