Krem čorba od pasulja
Kremaste čorbi od mahunarki odličan su izbor za lagan, a hranljiv obrok. Poslužite je uz klasičnu salatu, tost i sir...
26-08-2025
|12:53
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
150 g belog pasulja
3 velike kašike ulja
1 velika kašika brašna
1 mala glavica sitno rendanog luka
1 kašičica mlevene paprike
1 lovorov list
1 grančica svežeg ruzmarina (ili prstohvat suvog)
so i biber po ukusu
Priprema:
Pasulj potopiti da odstoji preko noći, zatim ga oprati i ocediti. Kuvati ga sa lovorovim listom u malo vode dok ne omekša. Odvojiti dve kašike kuvanog pasulja sa strane, a ostatak zajedno sa vodom ispasirati. Dodati biber po ukusu. Na ulju propržiti brašno dok ne potamni, dodati luk i kratko prodinstati, pa umešati mlevenu papriku. Sve to sjediniti sa pasiranim pasuljem. Vratiti odvojena zrna pasulja, doliti toplu vodu po želji (da se dobije gustina supe), dodati ruzmarin i kuvati još oko 10 minuta. Na kraju posoliti i poslužiti toplo.
PRIJATNO!