Krem čorba od pasulja

Kremaste čorbi od mahunarki odličan su izbor za lagan, a hranljiv obrok. Poslužite je uz klasičnu salatu, tost i sir...

26-08-2025

|

12:53

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
 

150 g belog pasulja

3 velike kašike ulja

1 velika kašika brašna

1 mala glavica sitno rendanog luka

1 kašičica mlevene paprike

1 lovorov list

1 grančica svežeg ruzmarina (ili prstohvat suvog)

so i biber po ukusu

Priprema:

Pasulj potopiti da odstoji preko noći, zatim ga oprati i ocediti. Kuvati ga sa lovorovim listom u malo vode dok ne omekša. Odvojiti dve kašike kuvanog pasulja sa strane, a ostatak zajedno sa vodom ispasirati. Dodati biber po ukusu. Na ulju propržiti brašno dok ne potamni, dodati luk i kratko prodinstati, pa umešati mlevenu papriku. Sve to sjediniti sa pasiranim pasuljem. Vratiti odvojena zrna pasulja, doliti toplu vodu po želji (da se dobije gustina supe), dodati ruzmarin i kuvati još oko 10 minuta. Na kraju posoliti i poslužiti toplo.

PRIJATNO!