Nudle sa pečurkama

Poslednjih godina nudle su postale popularne i u našoj zemlji, pa ako ste već postali ljubitelji isprobajte i ovaj lagani recept sa pečurkama...

04-09-2025

|

13:28

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci (za 2 osobe)
 

200 g nudli (po izboru – kineske, instant ili sveže)

200 g pečuraka (šampinjoni ili mešavina)

1 mala glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 kašike sojinog sosa

1 kašika ulja (suncokretovo ili maslinovo)

1 kašika susamovog ulja (po želji)

So i biber po ukusu

Svež peršun ili mladi luk za dekoraciju

Priprema

Nudle skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, procedite i ostavite sa strane. Na ulju propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte pečurke sečene na tanke listiće i pržite 5-7 minuta dok ne omekšaju i voda iz pečuraka ispari. Dodajte sojin sos, susamovo ulje, so i biber po ukusu. Promešajte. Umešajte skuvane nudle u tiganj sa pečurkama i kratko propržite sve zajedno 2–3 minuta da se ukusi povežu. Servirajte toplo, posuto seckanim peršunom ili mladim lukom.

PRIJATNO!