-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Ako me nosiš na duši
- K2 - Super zena
- Crvena jabuka - Ima nešto od srca do srca
- Arsen Dedić - Devojka Iz Moga Kraja
- Vlado i Rodja - Draga
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...
-
Zdravlje
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilograma
Naša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
-
Putovanja
Brzi voz od Osla do Bergena: Evo kako izgleda ovo predivno putovanje!
Za putnike koji planiraju posetu Norveškoj, snalaženje u ovoj prostranoj i zadivljujućoj zemlji može predstavljati izazov. Rešenje? Putovanje vozom. Zimi, mnogi se ukrcavaju na voz kompanije Vy u Oslu i započinju putovanje čuvenom železničkom prugom Bergen (poznatom i kao Bergensbanen), koja se često svrstava među najlepše vožnje vozom na kontinentu. Ova pruga je takođe poznata kao najviša železnica u severnoj Evropi, sa vrhom na visini od 1.237 metara.
Tri afrička grada među najboljima na svetu za 2025. prema Time Out-u
Najnovija godišnja lista najboljih gradova na svetu je stigla – otkrijte koje afričke destinacije treba dodati na svoju listu putovanja.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Tajni trik za meku i svežu posteljinu bez upotrebe omekšivača!
Spavanje u sveže opranoj posteljini za mnoge je pravo uživanje. Međutim, da bi nova posteljina bila mekana i trajna, važno je pravilno je oprati pre prve upotrebe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.38 124.25 125.12 USD 112.04 112.83 113.62
-
Rižoto sa pečurkama
Odličan i lagan obrok koji svima prija u toplim, letnjim danima koji su pred nama...
11-06-2024 | 13:53 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, FSerega
Sastojci:
200 g pirinča
300 g mešanih pečuraka (šampinjoni, bukovače, vrganji ili po izboru)
1 mali luk
2 čena belog luka
100ml belog vina
1,2l pilećeg ili povrtnog bujona
50g maslaca
50g rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Očistite i isecite pečurke na tanke listiće. U velikoj tiganju zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i polovinu maslaca. Dodajte pečurke i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 5-7 minuta. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.U velikoj šerpi zagrejte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte sitno seckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Dodajte pirinač i pržite ga 2-3 minuta dok ne postane proziran sa blago zlatnim ivicama. Sipajte belo vino i mešajte dok vino ne ispari.
Postepeno dodajte bujon, po jednu kutlaču odjednom, stalno mešajući. Dodajte sledeću kutlaču bujona tek kada pirinač upije prethodnu. Ovaj proces traje oko 18-20 minuta, dok pirinač ne postane al dente, odnosno mekan sa blagom čvrstinom u sredini. Kada je pirinač kuvan, sklonite šerpu sa vatre. Dodajte preostali maslac, rendani parmezan i pečurke koje ste prethodno ispržili. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rižoto postane kremast. Posolite i pobiberite po ukusu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Rižoto sa belim lukom
Ovo je izuzetno jednostavan, ali i neverovatno ukusan recept za kremasti rižoto s maslinovim uljem i belim lukom…
Rižoto sa piletinom i povrćem
Ovo jelo je prilično jednostavno napraviti, a dobra stvar je da sa receptom uvek možete eksperimentisati i ubacivati začine po sopstvenom ukusu.
Salata sa indijskim orahom i celerom
Izuzetno ukusna, ali i neobična salata koja sasvim sigurno može da bude deo praznične trpeze...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: