Sataraš sa slaninom i belim lukom
Pravo letnje jelo u novom ruhu... Oduševiće vas ova kombinacija ukusa...
22-07-2024
|11:30
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
800 g paradajza
4 paprike
4 srednje glavice crnog luka
4 čena belog luka
200 g slanine
2 kašike ulja
So i biber po ukusu
Peršun i sušeni celer po želji
Priprema:
Paradajz oljuštite i naseckajte na kockice. Paprike operite, očistite od semenki i iseckajte na trakice. Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite ili sitno naseckajte.
Slaninu iseckajte na kockice i propržite na srednjoj temperaturi dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu iz tiganja i ostavite je sa strane.
U tiganju gde se pržila slanina dodajte ulje, a zatim dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte papriku i nastavite da pržite dok paprika ne omekša.
Dodajte naseckani paradajz i beli luk u tiganj. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša i tečnost se malo ne redukuje.
Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte celer i peršun na samom kraju. Vratite prženu slaninu u tiganj i sve dobro promešajte.
PRIJATNO!