Sataraš sa slaninom i belim lukom

Pravo letnje jelo u novom ruhu... Oduševiće vas ova kombinacija ukusa...

22-07-2024

|

11:30

|

Autor / Izvor: Naxi media

 

Sastojci:


800 g paradajza

4 paprike

4 srednje glavice crnog luka

4 čena belog luka

200 g slanine

2 kašike ulja

So i biber po ukusu

Peršun i sušeni celer po želji

Priprema:


Paradajz oljuštite i naseckajte na kockice. Paprike operite, očistite od semenki i iseckajte na trakice. Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite ili sitno naseckajte.


Slaninu iseckajte na kockice i propržite na srednjoj temperaturi dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu iz tiganja i ostavite je sa strane.


U tiganju gde se pržila slanina dodajte ulje, a zatim dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte papriku i nastavite da pržite dok paprika ne omekša.


Dodajte naseckani paradajz i beli luk u tiganj. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša i tečnost se malo ne redukuje.


Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte celer i peršun na samom kraju. Vratite prženu slaninu u tiganj i sve dobro promešajte.

PRIJATNO!