-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Pamti Me
- Zana - Vojna pošta
- Film - Njezno Njezno Njeznije
- Kaliopi - Kofer ljubavi
- Eva Braun - Sasvim obican dan
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Činija zdravlja: Potaž od brokolija
Potaž od brokolija je nutritivno bogato i zdravo jelo koje okrepljuje i vraća snagu nakon napornog dana.
25-06-2024 | 12:43 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Photoanatomy
Sastojci:
1 veći brokoli (oko 500 g), naseckan na male cvetove
1 srednji krompir, oljušten i isečen na kolutove
1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
1 paradajz, iseckan na kockice
1/4 šolje maslinovog ulja
1 litar supe od povrća
So i biber po ukusu
1/2 šolje pavlake za kuvanje (opciono, za posluživanje)
Priprema:
U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i propržite dok ne postanu staklasti. Dodajte krompir, šargarepu i brokoli u šerpu. Pržite povrće nekoliko minuta dok ne omekša i postane blago zlatno smeđe. Dodajte paradajz i propržite ga sa povrćem još nekoliko minuta. Sipajte supu od povrća u šerpu, pokrijte je i pustite da provri. Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Kada je povrće mekano, dodajte svež peršun i začinite solju i biberom prema ukusu. Ako želite kremastu teksturu, možete koristiti štapni mikser da izblendate supu direktno u šerpi ili prenesite supu u blender.
Poslužite potaž od brokolija topao, uz dodatak pavlake za kuvanje ako želite. Uživajte u ovom ukusnom i zdravom obroku!
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: