Čorba sa piletinom i pečurkama

Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

26-07-2024

|

12:07

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


500 g pilećeg filea

250 g pečuraka

2-3 mlada luka

1 šargarepa

1 crni luk

2 čena belog luka

1 l pileće supe (ili vode)

200 ml pavlake za kuvanje

2 kašike brašna

2 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju


Priprema:


Pileći file iseći na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu. U velikom loncu zagrejati maslinovo ulje. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Dodati beli luk, mladi luk, šargarepu i pečurke, pa sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša. Dodati piletinu u lonac i pržiti dok ne postane zlatno braon. Dodati brašno i promešati da se sve sjedini. Polako dodavati pileću supu (ili vodu), mešajući konstantno da se ne stvore grudvice. Kuvati čorbu na srednjoj vatri dok ne proključa, zatim smanjiti vatru i kuvati još 15-20 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne. Servirati toplo, ukrašeno svežim peršunom. Uživajte u ukusnoj i kremastoj čorbi sa piletinom, pečurkama i mladim lukom!


PRIJATNO!