-
Poslednjih 5 pesama
- Jelena Tomašević - Veruj Mi Da Verujem
- Prljavo Kazalište - Mi plešemo
- Gibonni - Dvije duše
- Bajaga - Poljubi me
- Željko Samardžić - Nisi Ti
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
-
Zdravlje
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
-
-
Putovanja
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Neobične ćufte sa povrćem
Ako ste apsolvirali pripremu tradicionalnih ćufti, evo malo izmenjenog recepta...
28-06-2024 | 10:02 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, bit24
Sastojci:500g mlevenog mesa (može biti govedina, piletina, svinjetina ili mešavina)
1 šolja kuvanog i samlevenog povrća (možete koristiti šargarepu, tikvice, spanać, papriku ili bilo koje drugo povrće po izboru)
1 jaje
1/2 šolje prezli ili mlevenog hleba
1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog
So, biber, i ostale začine po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:U većoj posudi, pomešajte mleveno meso, kuvano i samleveno povrće, jaje, prezle ili mleveni hleb, sitno iseckan luk, beli luk, peršun i začine. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Formirajte smesu u male loptice veličine ćufti i blago ih spljoštite. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Kada je ulje zagrejano, dodajte ćufte i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju i ne budu potpuno pečene iznutra. Kada su ćufte pečene, izvadite ih iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite ih tople sa omiljenim prilogom ili uz razne umake po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: