Neobične ćufte sa povrćem
Ako ste apsolvirali pripremu tradicionalnih ćufti, evo malo izmenjenog recepta...
28-06-2024
|10:02
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500g mlevenog mesa (može biti govedina, piletina, svinjetina ili mešavina)
1 šolja kuvanog i samlevenog povrća (možete koristiti šargarepu, tikvice, spanać, papriku ili bilo koje drugo povrće po izboru)
1 jaje
1/2 šolje prezli ili mlevenog hleba
1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog
So, biber, i ostale začine po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
U većoj posudi, pomešajte mleveno meso, kuvano i samleveno povrće, jaje, prezle ili mleveni hleb, sitno iseckan luk, beli luk, peršun i začine. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Formirajte smesu u male loptice veličine ćufti i blago ih spljoštite. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Kada je ulje zagrejano, dodajte ćufte i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju i ne budu potpuno pečene iznutra. Kada su ćufte pečene, izvadite ih iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite ih tople sa omiljenim prilogom ili uz razne umake po želji.
PRIJATNO!