Neobična musaka sa tikvicama
Sezona je tikvica, pa iskoristite ovaj period da pripremite laganiju verziju popularnog obroka.
17-07-2024
|10:32
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 kg tikvica
350 g paradajza
400 g mlevenog mesa
1 luk
150 g slanine
bosiljak
beli luk u granulama
so, biljni začin, crni biber
dva jajeta
50 ml kisele vode
Priprema:
Tikvice oprati i zajedno sa korom iseći na krugove, začiniti i ostaviti sat vremena da puste vodu . Paradajz iseći na krugove. U tiganju prodinstati prvo slaninu, pa crni luk i meso i dodati začine po ukusu.
U plehu naizmenično ređati tikvice, paradajz, pa na povrće dodati malo sira i tako dok se ne istroši sav materijal, a bosiljak, so i luk u granulama posipati po tikvicama. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni 30-35 minuta, a pred kraj pečenja dodati dva umućena jajeta u koju ste dodali kiselu vodu i malo soli i bibera. Ostavite da se peče 10 do 15 minuta na srednjoj temperaturi.
PRIJATNO!