Hladna pasta sa povrćem

Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.

24-07-2024

|

12:12

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

300 g paste po izboru (fusilli, penne, ili farfalle)

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 krastavac

200 g čeri paradajza

100 g crnih maslina

1 praziluk

150 g feta sira

3 kašike maslinovog ulja

Sok od 1 limuna

So i biber po ukusu

Svež peršun


Priprema:

Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju, a zatim je ocedite i isperite hladnom vodom. Dok se pasta hladi, operite i isecite paprike, krastavac, paradajz i praziluk na sitne komade. U velikoj činiji, pomešajte ohlađenu pastu i naseckano povrće. Dodajte crne masline i izmrvljeni feta sir. Prelijte salatu maslinovim uljem i sokom od limuna, pa posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke kako bi se začini ravnomerno rasporedili. Ukrasite svežim peršunom ako želite i stavite u frižider da se ohladi pre serviranja.

PRIJATNO!