Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Bajaga - Vesela Pesma

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bajaga - Vesela Pesma
    2. Jinx - Tamo gdje je sve po mom
    3. Djordje Balašević - Namćor
    4. Kerber - Hajde da se volimo
    5. Željko Samardžić - Ljubav Na Papiru
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nemanja Radošević - Petak - Mojih 50
    2. 19. jun - 1 - Dodir noći
    3. 19. jun - 2 - Dodir noći
    4. 19. jun - 3 - Dodir noći
    5. Nemanja Radošević - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pljeskavice od pasulja Pljeskavice od pasulja

    Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.

    Dijetalna kupus čorba Dijetalna kupus čorba

    Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...

  • Zdravlje
    Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce? Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce?

    Vremenske prilike mogu igrati značajnu ulogu u pogoršanju određenih zdravstvenih stanja. Visoke temperature i velika vlažnost vazduha posebno su rizični za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.

    Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli

    Stručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke

    Novinari prestižnog magazina Travel + Leisure zanimalo je kako najbolje doživeti Firencu, a odgovore su potražili kod onih koji ovaj grad najbolje poznaju - lokalaca. Od remek-dela renesanse do radionica za pravljenje paste i neodoljivog gelata, evo šta stanovnici ovog neverovatnog grada preporučuju da nikako ne propustite prilikom posete toskanskoj prestonici.

    Najbolje niskobudžetne avio-kompanije u 2025. godini! Najbolje niskobudžetne avio-kompanije u 2025. godini!

    Putovanje s ograničenim budžetom ne mora da znači i odricanje od kvaliteta - a najnovija rang-lista Svetskih avio-nagrada (World Airline Awards) pokazuje koje niskobudžetne kompanije pružaju najbolju uslugu u 2025. godini.

  • Preporučujemo
    Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu! Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!

    Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.

    Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite! Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite!

    Molly Woodward-Moor, poznata je na društvenim mrežama kao" ekspert za čišćenje" jer već godinama deli isprobane savete i trikove. Sada je podelila neke savete za čišćenje pločica u toaletu, a i potvrdila da postoje proizvodi koje bi svakako trebalo da izbegavamo pri čišćenju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.39 117.21 118.03
    CHF 123.58 124.45 125.33
    USD 100.96 101.68 102.39
  • Povezani članci
  • Mafini sa breskvama

    Ovi mekani i sočni mafini sa breskvama idealni su za letnje dane – brzo se spremaju, divno mirišu i odlični su uz kafu ili kao lagan slatkiš posle obroka. Kako već možemo da pronađemo breskve na pijaci i u marketima ćini se da je pravo vreme da ih iskoristimo i na ovaj način.




    06-06-2025 | 12:20 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Mostova Anzhela


    Sastojci (za oko 15 mafina):

    Testo:


    4 breskve (oko 400–420 g očišćenih)

    1 jaje

    100 g šećera

    170 g glatkog brašna

    kesica praška za pecivo

    1 prstohvat soli

    120 ml mleka

    60 ml ulja


    Za posip:

    60 g glatkog brašna

    20 g šećera

    1 vanilin šećer

    malo cimeta (po ukusu)

    30 g hladnog putera

    Priprema:

    Oljuštite breskve i isecite ih na sitne kockice. U većoj posudi umutite jaje sa šećerom, dodajte mleko i ulje, pa promešajte. Zatim umešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Na kraju dodajte seckane breskve i lagano promešajte kašikom. Rasporedite smesu u korpice za mafine, puneći ih do dve trećine. Za posip pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i cimet, dodajte hladan puter sečen na kockice i utrljajte prstima dok ne dobijete mrvice. Pospite svaki mafin pripremljenim posipom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumene i čačkalica ne izađe suva.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Pljeskavice od pasulja Pljeskavice od pasulja

    Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.

    Dijetalna kupus čorba Dijetalna kupus čorba

    Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...

    Tortilje Tortilja sa lososom i ananasom

    Možda vam ovaj specijalitet deluje čudno i previše egzotično, ali smo apsolutno sigurni da ćete se oduševiti ako probate ove tortilje.

    Savršen riblji gulaš! Savršen riblji gulaš!

    Tradicionalno najčešće pripremamo riblji paprikaš i riblju čorbu, ali da li ste čuli za riblji gulaš? Ako niste imali priliku da pripremite i probate riblji gulaš obavezno to uradite već danas, jer će vas ukus sigurno oduševiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: