-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Ludak kao ja
- Film - Sjećam se prvog poljupca
- Petar Grašo - Kada krenu vlakovi
- Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
- Tap 011 - Zbog tebe
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od paradajza!
Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
-
Zdravlje
Vitamin B12: Zdravstvene prednosti za koje možda niste čuli
Vitamin B12 je važan za zdravlje vašeg nervnog sistema i crvenih krvnih zrnaca. Može se naći u mnogim životinjskim proizvodima i obogaćenoj hrani.
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
-
-
Putovanja
Neotkriveni portugalski grad proglašen je za najbolji letnji skriveni dragulj Evrope
Ako ste u potrazi za autentičnim mestima koja još nisu preplavljena turistima, nova lista pod nazivom European Hidden Gem Index možda ima pravo rešenje za vas. Na osnovu analize pretraga, cena smeštaja, pogleda, hrane i vremenskih uslova, kreirana je lista deset najboljih evropskih destinacija koje još uvek nisu postale viralne, ali nude vrhunski doživljaj - bez gužvi.
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
-
Preporučujemo
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.35 125.22 126.10 USD 98.88 99.58 100.27
-
Krem čorba od paradajza!
Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.
07-07-2025 | 11:59 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, www.BillionPhotos.com
Sastojci:600 g zrelog paradajza
1 crvena paprika
1 manji krompir
1/2 štapića celera
1/2 šargarepe
1/2 glavice crnog luka
40 g putera
1 sveža ljuta papričica
1 kašičica belog brašna
7 dl povrtne supe (može od kocke)
50 g sveže rukole
Priprema:Povrće temeljno operite, očistite i isecite na krupnije komade. U većoj šerpi otopite puter, pa na njemu propržite luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte sve ostalo seckano povrće – paradajz, papriku, krompir, šargarepu i celer. Umešajte sitno seckanu ljutu papričicu (količinu prilagodite ukusu), posolite po ukusu, pospite kašičicom brašna i sve dobro promešajte. Postepeno dodajte toplu povrtnu supu, uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta, dok povrće potpuno ne omekša. Ostavite čorbu da se kratko prohladi, a zatim je procedite kroz sitno sito ili izblendirajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu. Vratite u šerpu, po potrebi još malo dosolite i kuvajte još desetak minuta na laganoj vatri. U međuvremenu operite rukolu i krupno je naseckajte. Kada je čorba gotova, dodajte rukolu neposredno pre služenja – ona će joj dati dodatnu svežinu i blagu pikantnost.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
Letnja pasta salata
Ova šarena vegetarijanska pasta salata pravi je spoj svežine i ukusa - spoj sočnog čeri paradajza, hrskavog krastavca, slatkog kukuruza i kremastog prelivа od majoneza.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: