Gulaš sa paprikama i mesom

Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.

19-08-2025

|

11:55

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)

1 veća crvena paprika (iseckana)

1 veća glavica crnog luka (sitno seckana)

2 čena belog luka (sitno seckana)

2 paradajza (oljuštena i seckana) ili 200 ml pelata

1 konzerva crvenog pasulja (ocedenog)

2 kašike ulja

So, biber, suvi začin, dimljena paprika po ukusu

Malo peršuna (po želji)

Priprema:

Na ulju propržite crni i beli luk, dodajte mleveno meso i propržite dok ne porumeni, zatim umešajte papriku, paradajz i začine, dinstajte 15 minuta, dodajte crveni pasulj, sve prebacite u zemljanu posudu i pecite još 20 minuta u rerni na 180°C.

PRIJATNO!