Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
19-08-2025
|11:55
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
1 veća crvena paprika (iseckana)
1 veća glavica crnog luka (sitno seckana)
2 čena belog luka (sitno seckana)
2 paradajza (oljuštena i seckana) ili 200 ml pelata
1 konzerva crvenog pasulja (ocedenog)
2 kašike ulja
So, biber, suvi začin, dimljena paprika po ukusu
Malo peršuna (po želji)
Priprema:
Na ulju propržite crni i beli luk, dodajte mleveno meso i propržite dok ne porumeni, zatim umešajte papriku, paradajz i začine, dinstajte 15 minuta, dodajte crveni pasulj, sve prebacite u zemljanu posudu i pecite još 20 minuta u rerni na 180°C.
PRIJATNO!