-
Poslednjih 5 pesama
- Nevena Božović - Cujem Da Dolazis U Grad
- Danijel - Dzuli
- Bisera Veletanlic - Zlatan Dan
- Tose i Karolina - Pomozi mi
- Plavi orkestar - Sačuvaj zadnji ples za mene
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Zdravlje
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.60 124.47 125.34 USD 99.74 100.44 101.14
-
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
19-08-2025 | 11:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, firea
Sastojci:500 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
1 veća crvena paprika (iseckana)
1 veća glavica crnog luka (sitno seckana)
2 čena belog luka (sitno seckana)
2 paradajza (oljuštena i seckana) ili 200 ml pelata
1 konzerva crvenog pasulja (ocedenog)
2 kašike ulja
So, biber, suvi začin, dimljena paprika po ukusu
Malo peršuna (po želji)
Priprema:
Na ulju propržite crni i beli luk, dodajte mleveno meso i propržite dok ne porumeni, zatim umešajte papriku, paradajz i začine, dinstajte 15 minuta, dodajte crveni pasulj, sve prebacite u zemljanu posudu i pecite još 20 minuta u rerni na 180°C.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
Čizkejk sa limunom
Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: