Krem čorba od kukuruza

Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

15-08-2025

|

12:36

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja ili putera

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

400 g kukuruza (svežeg, iz konzerve ili zamrznutog)

500 ml povrtnog bujona

100 ml pavlake za kuvanje

So i biber po ukusu

Seckani peršun ili mladi luk za dekoraciju

Priprema:
Narežite crni luk na sitno. Naseckajte beli luk. Zagrejte ulje ili puter u šerpi. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite dok ne omekša. Dodajte kukuruz i promešajte, a zatim sipajte bujon u šerpu i dodajte so i biber. Kuvajte na srednjoj vatri oko 15 minuta, pa sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi. Izmiksajte supu štapnim blenderom dok ne postane glatka. Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Vratite supu na ringlu i kratko zagrejte, ali imajte na umu da ne treba da provri. Po potrebi dodajte još soli ili malo vode ako je pregusta. Pospite seckanim peršunom, mladim lukom ili krutonima pre serviranja.

PRIJATNO!