-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Teško te zaboravljam
- Film - Ti zracis zrake kroz zrak
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
- Ana Stanić - Točkovi
- Massimo i Nina - Stranac u noci
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
12-06-2025 | 13:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Alp Aksoy
Sastojci:
Za koru:4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:200 ml mleka
150 g šećera
150 g kokosa
100 g maslaca
Za ukrašavanje:Šećer u prahu ili rendana čokolada (po želji)
Priprema:
1. Priprema kore:Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja sa šećerom dok masa ne postane penasta. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite smesu. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite. Pecite koru oko 10-12 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne bude elastična na dodir.
2. Priprema fila:U šerpu stavite mleko i šećer, pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Dodajte kokos i mešajte dok smesa ne postane gusta. Skinite sa vatre i dodajte maslac, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini sa smesom. Ostavite fil da se malo prohladi.
3. Formiranje rolata:Kada je kora gotova, izvadite je iz rerne i odmah je prevrnite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Pažljivo skinite papir za pečenje i urolajte koru zajedno sa krpom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Kada je kora ohlađena, odmotajte je i premažite filom. Ponovo je urolajte, ali bez krpe, i pažljivo oblikujte rolat.
Po želji, pospite rolat šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Ostavite rolat u frižideru na nekoliko sati da se stegne pre sečenja i poslužite uz hladno piće.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Pita sa višnjama
Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...
Mafini sa breskvama
Ovi mekani i sočni mafini sa breskvama idealni su za letnje dane – brzo se spremaju, divno mirišu i odlični su uz kafu ili kao lagan slatkiš posle obroka. Kako već možemo da pronađemo breskve na pijaci i u marketima ćini se da je pravo vreme da ih iskoristimo i na ovaj način.
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: