Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Bijelo dugme - Da te bogdo ne volim

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bijelo dugme - Da te bogdo ne volim
    2. Vanna - Iz Inata
    3. Viktorija - Ljubav je samo reč
    4. Dino Dvornik - Ti si mi u mislima
    5. Željko Joksimović - Balada
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 29. jul - 1 - Dodir noći
    2. 29. jul - 2 - Dodir noći
    3. 29. jul - 3 - Dodir noći
    4. Marina Ćosić - Utorak - Mojih 50
    5. 28. jul - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Bolonjeze kao iz restorana! Bolonjeze kao iz restorana!

    Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".

    Kuglice sa kikirikijem Kuglice sa kikirikijem

    Sjajan i zdrav slatkiš koji može da bude i lagana užina za vas i decu...

  • Zdravlje
    Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu

    Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.

    Šest simptoma nedostatka vitamina B6 Šest simptoma nedostatka vitamina B6

    Nedostatak vitamina B6 može izazvati razne simptome, uključujući osipe na koži, promene raspoloženja i hroničan umor. Da biste sprečili deficit, redovno konzumirajte namirnice bogate ovim vitaminom, poput pilećeg belog mesa, banana ili avokada.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu

    Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.

    Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi

    Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.

  • Preporučujemo
    Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje! Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!

    Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.

    Prirodno i efikasno: Kako da vaša bela odeća ponovo zablista Prirodno i efikasno: Kako da vaša bela odeća ponovo zablista

    Bela odeća i posteljina s vremenom mogu da izgube svoj prvobitni sjaj i poprime sivkaste ili žućkaste tonove, naročito nakon čestog pranja ili sušenja u zatvorenom prostoru. I dok mnogi posežu za jakim izbeljivačima i hemikalijama, rešenje često već imate kod kuće, u kuhinji. Donosimo jednostavne i proverene metode za prirodno izbeljivanje veša, koje su nežne prema tkaninama, ali efikasne u uklanjanju mrlja i vraćanju svežine.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 125.02 125.90 126.78
    USD 100.73 101.44 102.15
  • Povezani članci
  • Engleska pita sa prazilukom

    Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.




    05-06-2025 | 16:12 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, PeteerS

     

    Sastojci:


    2 praziluka, oprana i isečena na kolutiće

    1 crni luk, sitno iseckan

    2 čena belog luka, sitno iseckana

    200 g svežih pečuraka, isečenih na kriške

    100 g putera

    2 kašike brašna

    500 ml mleka

    1 kašika senfa

    100 g rendanog čedar sira

    1 kašika seckanog svežeg peršuna

    So i biber po ukusu

    1 pakovanje lisnatog testa (oko 250 g)

    1 jaje, umućeno

    Priprema:

    U velikom tiganju rastopite 50 g putera na srednjoj vatri. Dodajte praziluk i crni luk, i pržite dok ne postanu mekani i prozirni, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pečurke, pa nastavite da pržite dok pečurke ne omekšaju i puste tečnost, još oko 5 minuta. Dodajte preostali puter u tiganj. Kada se rastopi, dodajte brašno i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Polako sipajte mleko, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne i postane kremasta. Dodajte senf, rendani čedar sir i seckani peršun. Mešajte dok se sir ne istopi i sve se dobro sjedini . Začinite solju i biberom po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

     

    U međuvremenu, zagrejte rernu na 200°C. Lisnato testo razvijte na blago pobrašnjenoj površini, ako već nije razvučeno. Položite testo u okrugli pleh za pečenje (prečnika oko 23 cm), ostavljajući ivice testa da vise preko ivica pleha. Izbockajte dno testa viljuškom nekoliko puta da se ne bi dizalo tokom pečenja.


    Sipajte nadev od praziluka i pečuraka u pripremljenu koru. Preklopite ivice testa preko nadeva, ostavljajući središnji deo nepokriven. Premažite ivice testa umućenim jajetom za zlatnu i sjajnu koru. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno i hrskavo.


    Poslužite toplu, uz svežu salatu ili neki drugi prilog po izboru.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Zapečeni sendvič sa pečurkama! Zapečeni sendvič sa pečurkama!

    Savršen za brzi ručak ili večeru, topao, sočan i pun ukusa...

    Solyanka: Tradicionalna ruska čorba Solyanka: Tradicionalna ruska čorba

    Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.

    Krem čorba od paradajza! Krem čorba od paradajza!

    Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.

    Rustična pita sa borovnicama Rustična pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: