Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Hari Mata Hari - Gdje Li Si Sada Ljubavi

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Hari Mata Hari - Gdje Li Si Sada Ljubavi
    2. Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
    3. Sergej Ćetković - Nazovi me
    4. Film - Sjećam se prvog poljupca
    5. Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 12. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 12. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 12. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Zdravlje
    Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru? Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?

    Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.

    Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana

    Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.

  • Putovanja
    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

  • Preporučujemo
    Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju

    Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...

    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 118.00
    CHF 124.43 125.31 126.18
    USD 98.79 99.49 100.18
  • Povezani članci
  • Engleska pita sa prazilukom

    Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.




    05-06-2025 | 16:12 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, PeteerS

     

    Sastojci:


    2 praziluka, oprana i isečena na kolutiće

    1 crni luk, sitno iseckan

    2 čena belog luka, sitno iseckana

    200 g svežih pečuraka, isečenih na kriške

    100 g putera

    2 kašike brašna

    500 ml mleka

    1 kašika senfa

    100 g rendanog čedar sira

    1 kašika seckanog svežeg peršuna

    So i biber po ukusu

    1 pakovanje lisnatog testa (oko 250 g)

    1 jaje, umućeno

    Priprema:

    U velikom tiganju rastopite 50 g putera na srednjoj vatri. Dodajte praziluk i crni luk, i pržite dok ne postanu mekani i prozirni, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pečurke, pa nastavite da pržite dok pečurke ne omekšaju i puste tečnost, još oko 5 minuta. Dodajte preostali puter u tiganj. Kada se rastopi, dodajte brašno i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Polako sipajte mleko, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne i postane kremasta. Dodajte senf, rendani čedar sir i seckani peršun. Mešajte dok se sir ne istopi i sve se dobro sjedini . Začinite solju i biberom po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

     

    U međuvremenu, zagrejte rernu na 200°C. Lisnato testo razvijte na blago pobrašnjenoj površini, ako već nije razvučeno. Položite testo u okrugli pleh za pečenje (prečnika oko 23 cm), ostavljajući ivice testa da vise preko ivica pleha. Izbockajte dno testa viljuškom nekoliko puta da se ne bi dizalo tokom pečenja.


    Sipajte nadev od praziluka i pečuraka u pripremljenu koru. Preklopite ivice testa preko nadeva, ostavljajući središnji deo nepokriven. Premažite ivice testa umućenim jajetom za zlatnu i sjajnu koru. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno i hrskavo.


    Poslužite toplu, uz svežu salatu ili neki drugi prilog po izboru.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Batat čorba Čorba od slatkog krompira

    Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.

    Salata sa junetinom i cveklom Salata sa junetinom i cveklom

    Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.

    Zapečeni sendvič sa pečurkama! Zapečeni sendvič sa pečurkama!

    Savršen za brzi ručak ili večeru, topao, sočan i pun ukusa...

    Solyanka: Tradicionalna ruska čorba Solyanka: Tradicionalna ruska čorba

    Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: