Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Film - Doći ću ti u snovima

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Film - Doći ću ti u snovima
    2. Colonia - Sve oko mene je grijeh
    3. Marija Šerifović - Molitva
    4. Tap 011 - Vrapci
    5. Alisa - U senci divljeg kestena
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Stefan Đoković - Utorak - Mojih 50
    2. 14. jul - 1 - Dodir noći
    3. 14. jul - 2 - Dodir noći
    4. 14. jul - 3 - Dodir noći
    5. Stefan Đoković - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Sladoled od limuna i mente Sladoled od limuna i mente

    Savršena poslastica za tople letnje dane...

    Orada u belom vinu Orada u belom vinu

    Predstavljamo vam jedan od najlepših načina za pripremu ove popularne ribe.

  • Zdravlje
    Koliko je zapravo zdrava lubenica? Koliko je zapravo zdrava lubenica?

    Slatka i sočna, lubenica je savršena letnja poslastica i gotovo da ne postoji osoba koja je ne voli. Međutim da li ste se ikada zapitali koje su sve zdravstvene prednosti lubenice i zbog čega bi možda trebalo češće da je konzumirate u ovom periodu?

    Navike koje treba da izbacite pre 40. godine ako želite da živite duže Navike koje treba da izbacite pre 40. godine ako želite da živite duže

    Kažu da život počinje u četrdesetoj, ali prema savetima dr Evana Levina, kardiologa iz Njujorka, za dug i zdrav život bilo bi mudro da se određenih navika rešite pre nego što zakoračite u petu deceniju.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Ovo su najpovoljnije evropske destinacije za letovanje u 2025. godini Ovo su najpovoljnije evropske destinacije za letovanje u 2025. godini

    Popularna platforma Which objavila je listu najjeftinijih all-inclusive destinacija za leto 2025. godine. Na ovom prestižnom spisku našlo se deset lokacija koje obećavaju sjajan odmor po povoljnim cenama. Ove destinacije idealne su za one koji žele da uživaju u suncu, luksuzu i opuštanju, bez brige o dodatnim troškovima.

    Najlepši letnji bioskopi na otvorenom širom Evrope Najlepši letnji bioskopi na otvorenom širom Evrope

    Od istorijskog trga u Beču do arhitektonske ikone u Barseloni, letnji bioskopi na otvorenom sve su popularniji način da se filmovi dožive na drugačiji, spektakularan način. Gledanje filma više nije rezervisano samo za kišne večeri – sve više ljudi bira projekcije pod vedrim nebom, u prelepim ambijentima širom Evrope.

  • Preporučujemo
    Skriveni potrošači: Uređaji koji troše struju čak i kada su isključeni Skriveni potrošači: Uređaji koji troše struju čak i kada su isključeni

    Mnogi ljudi često izlaze iz kuće ostavljajući uključenim punjače za telefone, televizore, digitalne satove i druge uređaje, ne razmišljajući o njihovom uticaju na potrošnju energije. Prema rečima stručnjaka, ovakva praksa predstavlja nepotreban gubitak kako novca, tako i energije. Iako ovi uređaji deluju bezazleno kada nisu u upotrebi, oni i dalje povlače električnu energiju iz mreže, povećavajući račun za struju i doprinoseći bespotrebnom trošenju resursa.

    Spas od muva: Stavite kriške krastavca na prozore ovog leta Spas od muva: Stavite kriške krastavca na prozore ovog leta

    Stručnjaci u Velikoj Britaniji savetuju domaćinstvima da tokom leta stave kriške krastavca na prozorske daske kako bi se zaštitili od dosadnih muva u kući.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.99 125.87 126.75
    USD 99.64 100.34 101.05
  • Povezani članci
  • Gulaš od leblebija

    Obradujte sebe hranljivim, a neobičnim obrokom koji u našim krajevima nije preterano zastupljen. Jednostavno se priprema, a ukus može da vas iznenadi...




    02-06-2025 | 12:25 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, lilechka75


    Sastojci (za 4 porcije):

    2 kašike maslinovog ulja

    1 crni luk, sitno seckan

    2 čena belog luka, sitno seckana

    1 šargarepa, sečena na kolutove

    1 paprika (crvena ili žuta), sečena na trakice

    1 čaša kuvanih leblebija (ili 1 konzerva, oceđena i isprana)

    1 konzerva seckanog paradajza (400g)

    1 kašika koncentrata paradajza

    1/2 kašičice dimljene paprike

    1 kašičica mlevene slatke paprike

    1/2 kašičice mlevenog kima (po želji)

    So i biber po ukusu

    1 kašičica sušenog origana ili majčine dušice

    1/2 kašičice ljute paprike (po želji)

    1 šolja povrtnog bujona ili vode

    Svež peršun za posipanje


    Priprema:

    U velikoj šerpi zagreje se maslinovo ulje, pa se doda sitno seckani crni luk i prži dok ne postane staklast. Zatim se ubace seckani beli luk, šargarepa i paprika, i sve zajedno dinsta nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava. Dodaju se začini – slatka i dimljena paprika, kim, origano ili majčina dušica, so, biber i po želji ljuta paprika – i kratko se proprže da puste aromu. Umešaju se paradajz iz konzerve, paradajz-pire, oceđene leblebije i povrtni bujon, pa se sve dobro promeša. Jelo se kuva na srednjoj vatri oko 20–25 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, a povrće sasvim omekša. Po potrebi se doda još malo vode ili začina, a pred kraj se jelo pospe seckanim svežim peršunom i servira toplo.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Sladoled od limuna i mente Sladoled od limuna i mente

    Savršena poslastica za tople letnje dane...

    Švedska krompir salata Švedska krompir salata

    Švedska krompir salata je osvežavajuće i lagano jelo koje se često služi uz roštilj ili ribu... Fantastična kao prilog, ali i kao kompletan letnji obrok...

    Salata Grčka salata sa lubenicom

    Ova neobična salata će vas okrepiti i savršeno će se uklopiti uz zdrave obroke, ribu i piletinu.

    Čeri paradjz pasta! Čeri paradjz pasta!

    Sa ovim jelom, čini se da Italija stiže pravo na vaš tanjir.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: