-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Zbog tebe
- Bajaga - Tišina
- Crvena jabuka - Ne govori više
- Oliver Dragojević - Kad mi dodješ ti
- Zana - Sto ne znam gde si sad
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Zdravlje
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi
Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.48 125.36 126.24 USD 99.22 99.92 100.62
-
Gulaš od leblebija
Obradujte sebe hranljivim, a neobičnim obrokom koji u našim krajevima nije preterano zastupljen. Jednostavno se priprema, a ukus može da vas iznenadi...
02-06-2025 | 12:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, lilechka75
Sastojci (za 4 porcije):2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
1 šargarepa, sečena na kolutove
1 paprika (crvena ili žuta), sečena na trakice
1 čaša kuvanih leblebija (ili 1 konzerva, oceđena i isprana)
1 konzerva seckanog paradajza (400g)
1 kašika koncentrata paradajza
1/2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevene slatke paprike
1/2 kašičice mlevenog kima (po želji)
So i biber po ukusu
1 kašičica sušenog origana ili majčine dušice
1/2 kašičice ljute paprike (po želji)
1 šolja povrtnog bujona ili vode
Svež peršun za posipanje
Priprema:U velikoj šerpi zagreje se maslinovo ulje, pa se doda sitno seckani crni luk i prži dok ne postane staklast. Zatim se ubace seckani beli luk, šargarepa i paprika, i sve zajedno dinsta nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava. Dodaju se začini – slatka i dimljena paprika, kim, origano ili majčina dušica, so, biber i po želji ljuta paprika – i kratko se proprže da puste aromu. Umešaju se paradajz iz konzerve, paradajz-pire, oceđene leblebije i povrtni bujon, pa se sve dobro promeša. Jelo se kuva na srednjoj vatri oko 20–25 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, a povrće sasvim omekša. Po potrebi se doda još malo vode ili začina, a pred kraj se jelo pospe seckanim svežim peršunom i servira toplo.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: