Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Zbog tebe

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Zbog tebe
    2. Bajaga - Tišina
    3. Crvena jabuka - Ne govori više
    4. Oliver Dragojević - Kad mi dodješ ti
    5. Zana - Sto ne znam gde si sad
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
    2. 11. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 11. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 11. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Pasta sa kukuruzom i slaninom Pasta sa kukuruzom i slaninom

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.

  • Zdravlje
    Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana

    Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.

    12 znakova da vam nedostaje gvožđe! 12 znakova da vam nedostaje gvožđe!

    Gvožđe je ključni mineral za održavanje organizma aktivnim.

  • Putovanja
    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

    Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi

    Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.

  • Preporučujemo
    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

    Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo? Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?

    Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.48 125.36 126.24
    USD 99.22 99.92 100.62
  • Povezani članci
  • Gulaš od leblebija

    Obradujte sebe hranljivim, a neobičnim obrokom koji u našim krajevima nije preterano zastupljen. Jednostavno se priprema, a ukus može da vas iznenadi...




    02-06-2025 | 12:25 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, lilechka75


    Sastojci (za 4 porcije):

    2 kašike maslinovog ulja

    1 crni luk, sitno seckan

    2 čena belog luka, sitno seckana

    1 šargarepa, sečena na kolutove

    1 paprika (crvena ili žuta), sečena na trakice

    1 čaša kuvanih leblebija (ili 1 konzerva, oceđena i isprana)

    1 konzerva seckanog paradajza (400g)

    1 kašika koncentrata paradajza

    1/2 kašičice dimljene paprike

    1 kašičica mlevene slatke paprike

    1/2 kašičice mlevenog kima (po želji)

    So i biber po ukusu

    1 kašičica sušenog origana ili majčine dušice

    1/2 kašičice ljute paprike (po želji)

    1 šolja povrtnog bujona ili vode

    Svež peršun za posipanje


    Priprema:

    U velikoj šerpi zagreje se maslinovo ulje, pa se doda sitno seckani crni luk i prži dok ne postane staklast. Zatim se ubace seckani beli luk, šargarepa i paprika, i sve zajedno dinsta nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava. Dodaju se začini – slatka i dimljena paprika, kim, origano ili majčina dušica, so, biber i po želji ljuta paprika – i kratko se proprže da puste aromu. Umešaju se paradajz iz konzerve, paradajz-pire, oceđene leblebije i povrtni bujon, pa se sve dobro promeša. Jelo se kuva na srednjoj vatri oko 20–25 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, a povrće sasvim omekša. Po potrebi se doda još malo vode ili začina, a pred kraj se jelo pospe seckanim svežim peršunom i servira toplo.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Pasta sa kukuruzom i slaninom Pasta sa kukuruzom i slaninom

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.

    Njoke u belom sosu! Njoke u belom sosu!

    Brzo, kremasto i neodoljivo jelo...

    Snicle Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama

    Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: