Savršen recept za Pavlovu tortu
Ova elegantna i raskošna poslastica savršena je izbor za prolećne dane.
30-05-2025
|13:15
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
8 belanaca
500 g šećera u prahu
2 kašike sirćeta
Za fil:
600 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
2 kašike džema od malina
1 kašika ekstrakta vanile
300 g borovnica
250 g malina
1 limun
Priprema:
Umutite belanca u čvrst šam, a na pola mućenja dodajte šećer u prahu i sirće. Na 3 pek papira obeležite krugove prečnika 20 cm i okrenite papire naopačke (nacrtani deo mora biti ispod).
Stavite papir na preokrenutu tepsiju na kojoj će se kore peći i unutar kruga kašikom stavite šne. Kore pecite u rerni zagrejanoj na 120°C svaku po sat vremena. Nakon pečenja ostavite kore u rerni da se ohlade jer ćete tako smanjiti verovatnoću da puknu.
Umutite slatku pavlaku i dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i dve kašike džema. Limun presecite i iscedite sok od obe polovine. Maline i borovnice takođe ocedite. Na ohlađenu koru stavite trećinu fila, po spoljašnjim ivicama poređajte voće. Stavite novu koru i ponovite postupak s voćem. Treću koru nakon šlaga obilato ukrasite preostalim voćem. Tortu ohladite barem sat vremena pre serviranja.
PRIJATNO!