-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Zažmiri i broj
- Rodja Raicevic - U Tebe Sam Zaljubljen
- Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
- Neverne Bebe - Uzmi boje
- Film - Sjećam se prvog poljupca
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
Šest simptoma nedostatka vitamina B6
Nedostatak vitamina B6 može izazvati razne simptome, uključujući osipe na koži, promene raspoloženja i hroničan umor. Da biste sprečili deficit, redovno konzumirajte namirnice bogate ovim vitaminom, poput pilećeg belog mesa, banana ili avokada.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
Prirodno i efikasno: Kako da vaša bela odeća ponovo zablista
Bela odeća i posteljina s vremenom mogu da izgube svoj prvobitni sjaj i poprime sivkaste ili žućkaste tonove, naročito nakon čestog pranja ili sušenja u zatvorenom prostoru. I dok mnogi posežu za jakim izbeljivačima i hemikalijama, rešenje često već imate kod kuće, u kuhinji. Donosimo jednostavne i proverene metode za prirodno izbeljivanje veša, koje su nežne prema tkaninama, ali efikasne u uklanjanju mrlja i vraćanju svežine.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.73 102.45 103.17
-
Savršen recept za Pavlovu tortu
Ova elegantna i raskošna poslastica savršena je izbor za prolećne dane.
30-05-2025 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Malisa Nicolau
Sastojci:
8 belanaca
500 g šećera u prahu
2 kašike sirćeta
Za fil:
600 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
2 kašike džema od malina
1 kašika ekstrakta vanile
300 g borovnica
250 g malina
1 limun
Priprema:Umutite belanca u čvrst šam, a na pola mućenja dodajte šećer u prahu i sirće. Na 3 pek papira obeležite krugove prečnika 20 cm i okrenite papire naopačke (nacrtani deo mora biti ispod).
Stavite papir na preokrenutu tepsiju na kojoj će se kore peći i unutar kruga kašikom stavite šne. Kore pecite u rerni zagrejanoj na 120°C svaku po sat vremena. Nakon pečenja ostavite kore u rerni da se ohlade jer ćete tako smanjiti verovatnoću da puknu.
Umutite slatku pavlaku i dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i dve kašike džema. Limun presecite i iscedite sok od obe polovine. Maline i borovnice takođe ocedite. Na ohlađenu koru stavite trećinu fila, po spoljašnjim ivicama poređajte voće. Stavite novu koru i ponovite postupak s voćem. Treću koru nakon šlaga obilato ukrasite preostalim voćem. Tortu ohladite barem sat vremena pre serviranja.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
Čoko banana torta
Ovo je kolač koji posebno obožavaju deca, a nije isključeno da će oduševiti i starije goste...
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: