 
                    
                
                                
            Sočna piletina u kari sosu
Ako ste ljubitelj ovog popularnog začina obožavaćete ovaj recept.
29-05-2025
|14:01
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            
Sastojci:
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
- 400 g pilećeg filea
- 1 kašika putera od kikirikija
- maslinovo ulje
- 150 ml pavlake za kuvanje (može i ovsena ili sojina)
- 1 kašičica karija
- po ukusu soli, bibera, mešavine suvih začina
- dva čena belog luka ili beli luk u prahu
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema: 
Belo meso iseći na kockice i uvaljati ih u brašno. U tiganju zagrejati ulje. Peći kockice mesa dok ne porumene sa obe strane, pa dodati kašiku putera od kikirikija. Dodati pavlaku, začine i sitno iseckan beli luk, pa kuvati 1-2 minuta dok se ne dobije željena gustina. Najbolje je poslužiti uz pirinač!
PRIJATNO!    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                                             
                        
                     
                        
                    